Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Çok Bulutlu
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 15°C
Sal 11°C
Çar 9°C

Kurum ve kuruluşlar teyakkuzda

Vali Enver Ünlü başkanlığında, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında II. Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Kurum ve kuruluşlar teyakkuzda
Şubat 9, 2023 7:48 am
50

Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Yönetim Merkezinde Vali Enver Ünlü başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Giresun Belediye Başkan V. Hasan Yılmaz, Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Dr. Davut Sinanoğlu ile kurum amirleri ve yetkililer katıldı. Vali Ünlü, “Cumhurbaşkanımız anayasadan aldığı yetkiye dayanarak 3 aylık bir olağanüstü hal ilan etmiştir. Hepimiz bölgedeki durumun ciddiyetini basın ve yayın organlarından takip ediyoruz. Ne kadar büyük bir afetle karşı karşıya olduğumuz aşikâr.

Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza ve enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Bir an önce kurtarılmalarını temenni ediyoruz. Şu anda 55-60 bin civarında kurtarma ekibi görev yapıyor. İlimizden de Giresun Belediyesi, Yağlıdere Belediyesi ve Bulancak Belediyesi ekip gönderdi. Arkadaşlarımız paylaşıyor; bugün Giresun Belediyemiz kurtarma faaliyetinde sağ olarak enkazdan kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı çıkardı. Yine Adıyaman’da Yağlıdere Belediyemiz sağ olarak vatandaşlarımızı enkazdan kurtardı. Bunlar bizim üzüntümüzü bir nebze hafifletiyor. Duyulan her ses, enkaz altından alınan her nefes ya da arama kurtarma ekiplerinin sessiz olun uyarısı verip jeneratörler ile iş makinaları sustuğunda hepimiz yüreğimizi tutup, nefesimizi tutup, heyecandan bir canın daha kurtarılması için dua ediyoruz. Yine dua edeceğiz, dualarımızı onlara göndereceğiz. Onlarla yakın dayanışma içerisindeyiz. Burada olmak daha zor ama bütün imkân ve kabiliyetlerimizle tüm kalbimizle her şeyimizle onların yanındayız” dedi.

Toplantıda ilimizden deprem bölgesine giden araç, gereç, personel, gıda, giyim ve diğer yaşam malzemelerinin yerlerine ulaşıp ulaşmadığı, yeni ihtiyaç duyulan veya ihtiyaç kalmayan malzemeler ile araç gereçlerin neler olduğu, deprem bölgesine ulaşım ve yol durumları ile barınma sorunu olup da ilimize gelmek isteyen depremzedelerin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli tespitlerin yapılması ve koordinasyonun sağlanması konuları görüşüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.