Dolar 18,8870
Euro 20,1507
Altın 1.119,60
BİST 5.309,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Nuh Demir, adaylığını açıkladı

Usta: “Baskın ve kaçkın bir seçim olacaktır”

Nuh Demir, adaylığını açıkladı
Eylül 29, 2022 7:18 am
209

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan oda meslek komiteleri seçimleri için adaylığını açıklayan Nuh Demir, seçilecek olan başkan ve yönetim kurulu üyelerinin bir dönem görev yapacağını kaydetti. Demir düzenlediği basın toplantısına, Giresun TSO’da sıcağı sıcağına değişim için bu göreve talip olduklarını söyledi.

Nuh Demir ile birlikte hareket eden Muammer Usta ise toplantıda yaptığı konuşmada,

Giresun TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nun seçim tarihini herkesten gizlediğini savundu. “Bu baskın ve kaçkın bir seçim olacaktır” diyen Usta, “Başkanımızın bu yaptığı çık ayıptır ve odamız üyelerine saygısızlıktır. Bu seçim TSO tarihine bir kara leke olarak geçecektir. Bu kabul edilemez durumla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır. Değerli üyelerimizi listemize destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

Göreve seçilmeli durumunda dönüşümlü başkanlık sistemini getireceklerini belirten Giresun TSO başkan adayı Demir, “Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimizden gizlenen seçim tarihi ve seçim listeleri bir çok üye arkadaşımızın iradesine ipotek koymuştur” dedi.

Demir, Giresun ticaret ve sanayi odamız üyelerinden gelen yoğun tepkiden dolayı tüm meslek grubu üyelerimizden aldığımız destekle, arkadaşlarımızla beraber Giresun’un önünü tıkayan bu iradeden kurtulmak adına yola çıktık zaman ve çalışma şartlarımızın çok zor olmasına ve üye listelerinin bizlere verilmesinde çok büyük zorluklarla karşılaşmamıza rağmen bugün burada bulunan bulunmayan bizlere destek olan olmayan tüm arkadaşlarımla seçme ve seçilme kaygısı olmaksızın gelecekte tüm üyelerimizi kucaklayan katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde 1 Ekim de yapılacak olan seçimlerde tüm gruplarda arkadaşlarımızla beraber Giresun ticaret ve sanayi odası seçimlerine adayız” diye konuştu.

Demir açıklamasının devamında şunları kaydetti;

“Bir önceki dönem Giresun ticaret ve Sanayi odasında mecliste görev yapmış biri olarak

sistemin açıklarını eksik noktalarını tespit etme noktasında çalışmalar yaptım bu çalışmalar kapsamında Giresun’un ortak akılla yönetilmesi dönüşümlü başkanlık sistemi şeffaf bir yönetimin anlayışının benimsenmesi meclis toplantılarının tüm üyelere açık hale getirilmesi seçilen başkan ve yönetim kurulu üyelerinin bir dönem görev yapmaları gibi konuların öncelikli çözülmesi gereken sorunlar olduğunu gördüm ve bu çözümler üzerine yoğunlaştım. Tüm sektörlerin kalifiye eleman problemleri çözülecek Ticaret odamız sadece para toplayan bir kurum olmaktan çıkarılacak Odamız üyelerine tüm ulusal firmalara karşı eşit rekabet şartları sağlanacak Oda üyelerimizin mevcut kalifiye personellerini kaybetmemeleri için uzun vadeli planlar yapılacak okadamız üyelerine sıfır faizli kredi imkanları sağlanacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.