Dolar 18,8825
Euro 20,1458
Altın 1.115,12
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde ilk!

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bölgesinde bir ilk. Hastane Radyoloji ve Üroloji kliniklerinin ortak girişimi ile Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde ilk ve tek merkez olarak Prostat MR-TRUS füzyon biyopsi işlemine başlanıldı.

Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde ilk!
Eylül 17, 2022 6:52 am
160

Üroloji kliniği öğretim üyesi Prof. Dr. Ural Oğuz; Radyoloji ABD öğretim üyeleri Doç. Dr. Tümay Bekci ve Doç. Dr. Serdar Aslan, “Radyoloji ve Üroloji Klinikleri olarak ortak amacımız dünyada yapılan tüm işlemleri Giresun’da da yapabilmektir. İleri düzey teknolojik aletlerin tecrübe ile birleşimi olan Prostat MR-TRUS füzyon biyopsi işlemi için daha evvel hastalar Ankara ve İstanbul gibi şehirlere gitmek durumundaydı. Artık bu işlemi Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde tek merkez olarak hastanemizde yapabiliyor olmanın heyecanı içindeyiz” dedi.

Prof. Dr. Ural Oğuz; Radyoloji ABD öğretim üyeleri Doç. Dr. Tümay Bekci ve Doç. Dr. Serdar Aslan şunları kaydetti:

“Hastalara prostat biyopsisi öncesi multiparametrik prostat MR’ı çekilmektedir. MR’daki görüntülerden prostat kanseri açısından şüpheli alanlar belirlenerek MR görüntüleri üzerinde işaretlenir. Cihazımız ultrason  görüntüleri ile MR görüntülerini üst üste getirmektedir. Normalde ultrason ile seçilemeyen prostat kanseri alanları bu sayede görünür hale gelmektedir. Prostat biyopsisi “rastgele değil” özellikle prostat kanseri açısından riskli alanlardan alınmaktadır. Bu yöntemde başta agresif seyirli (hızlı ilerleyen) kanser olmak üzere tüm prostat kanserleri daha yüksek oranda belirlenebilmektedir. Merkezimizde Prostat MR-TRUS füzyon biyopsi işlemi ile erken ve doğru tespit edilen prostat kanseri cerrahi tedavisi ise açık ve kapalı cerrahi yöntemler olarak Üroloji Kliniğimizde uzun süredir başarı ile uygulanmaktadır. Yakın zamanda hastanemiz bünyesinde açılması planlanan Radyasyon Onkolojisi kliniği bünyesinde LİNAC cihazı ile prostat kanserinin cerrahi dışı radyoterapi ile tedavisi de merkezimizde yapılabiliyor olacak. Böylece Giresun ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar prostat kanseri ile ilgili tanı ve tedavi işlemlerinin tümüne hastanemizde ulaşabiliyor olacaklardır. Bizlere bu imkanı sunan Başhekimiz Doç. Dr. Fazıl Kulaklı ve İl Sağlık müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Bulut’a teşekkür ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.