Dolar 18,7960
Euro 19,9606
Altın 1.109,48
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 14°C

Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün!

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, ozon tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün!
Ağustos 13, 2022 8:07 am
156

Ozon terapisi olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Medical Park Ordu Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.

OZON TERAPİSİ BİLİMSEL BİR TEDAVİDİR

Ozon tedavisinin bir alternatif tıp tedavisi değil, bütün etki mekanizmaları açıklanmış, klinik araştırmalarla etkileri kanıtlanmış, modern tıbbın içerisinde bilimsel bir tedavi olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Oksijenin kararsız bir formu olan ozon (O3), atmosferde bulunan renksiz ve kokulu bir gazdır. Oksitleme özelliğinin yüksek olması sayesinde mikroorganizmaları ve toksinleri yok ederek günümüzde sterilizasyon ve filtreleme işlemlerinde kullanılan ozon gazından tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak da faydalanılmaktadır. Ozon tedavisindeki amaç vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Tamamlayıcı bir tedavi olarak kabul edilir. Bu yüzdenkişinin mevcut hastalığı için kullandığı medikal tedavi varsa asla bırakılmamalıdır. Mevcut medikal tedaviye yardımcı olarak ozon tedavisi düşünülebilir” diye konuştu.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREBİLİR

Uzm. Dr. Ayşe Tuba Kurt, ozon tedavisinin etki mekanizması ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Ozon, kırmızı kan hücrelerinin oksijen taşıma kapasitesini ve kanın akışkanlığını artırarak doku ve organların oksijen eksikliğini giderir. Damarlarda genişleme yapma etkisi sayesinde kalp damar hastalıklarında yardımcı tedavi olarak kullanılır.Yaşlanmadan ve vücuttaki birçok fonksiyonun düzgün işlememesinden sorumlu olan serbest radikalleri, vücudun antioksidan kapasitesini artırarak etkisizleştirmektedir. Anti-aging etkisi vardır. Hücre sağlığını koruyarak yaşlanmayı geciktirir, hasarlı hücreleri onarır, hücresel düzeyde de gençleştirici etkisi  mevcuttur. Bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyon hastalıklarına karşı direnci arttırır. Bakteri virüs ve mantarlar üzerine öldürücü etkisi vardır. Yara iyileşme mekanizmalarının birçoğunu destekler, kronik yara tedavisinde etkilidir.Vücudun şekeri kullanma kapasitesini artırır ve kan şekeri dengeli hale gelir. Kan yağlarının (kolesterol, trigliserit, LDL) seviyesini düşürdüğü gösterilmiştir.İltihaplı romatizmal hastalıklarda iltihabı azaltıp kas, eklem ve tendonlar üzerine yenilenmeyi hızlandırıcı etkisi mevcuttur.Kireçlenmelerde kıkırdak kaybını azaltarak, eklem içi sıvılarının ve kıkırdak yapımını uyararak eklem ağrılarında azalma ve hareket kabiliyetinde artma sağlar. Vücudun enerji kullanma kapasitesi artar, kişi kendini daha dinç hisseder. Zihinsel ve bedensel yorgunluk azalır. Uyku bozukluğunu düzenler. Depresyon ve stresin azalmasını sağlar. Beyin fonksiyonlarını düzenler, hafızayı güçlendirir.”

HAMİLELERE UYGULANAMIYOR

Uzm. Dr. Ayşe Tuba Kurt, ozon tedavisinin glukoz-6-fosfat-dehidrogenaz enzim eksikliği olan ‘favizm’ hastalarına ve hamilelere uygulanmadığını söyledi. Ayrıca kontrolsüz hipertiroidi hastalarında, ağır kanama ve pıhtılaşma bozukluğu olan hastalara uygulamada dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

UYGUN DOZDA YAPILMAZSA FAYDA SAĞLAMAZ

Ozon tedavisinin bilinen bir yan etkisi olmadığını söyleyen Uzm. Dr. Kurt “Uygun doz olmadığı durumlarda tedaviden fayda sağlanamaz. Ozon tedavisine başlandıktan 3-5 seans sonra kişide ‘iyileşme krizi’ olarak adlandırılan yorgunluk, baş ağrısı, halsizlik gibi şikâyetler görülebilir. Tedaviye devam edildiğinde bu şikâyetler yok olur. Bir seansı ortalama 20-30 dakika süren ozon tedavisinde çoğu hastada 10 seans tedavi yeterli olmaktadır. Bazı durumlarda 5 seans yeterli olurken, hastalığa ve hastanın durumuna göre seans sayısı artırılabilmektedir. Tedavinin başında seanslar haftada 2-3 seans ile başlar ve ilerledikçe seans aralıkları açılarak ayda 1’e düşürülür. Medikal tedavilerde de olduğu gibi vücuda alınan her şeyin bir yarılanma ömrü vardır. Bu yüzden uygulayıcı hekimin önerdiği takip aralıklarına uyulmalıdır“ şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.