Dolar 18,8862
Euro 20,0431
Altın 1.103,51
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Çok Bulutlu
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

Sağlıklı bir nesil için

Fındık Araştırma Enstitüsü olan Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından “Sağlıklı Nesiller İçin Fındık” projesi hayata geçirildi.

Sağlıklı bir nesil için
Kasım 22, 2022 8:52 am
129

Proje ile çocuk ve gençlerin fındık tüketimi artırılarak, sağlıklı beslenme açısından fındık konusunda farkındalık oluşturulacak. Proje kapsamında Giresun ve Ordu illerinde lise ve ortaokul düzeyinde 10 okulda öğrencilere Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Gıda Teknolojileri Bölümünde Dr. Tuğba Er, Dr. Fikret Tüfekçi ve Toprak Mahsulleri Ofisi Giresun Başmüdürlüğü’nden Merve Karadeniz tarafından fındık hakkında bilgi verilecek. Projenin startı Giresun Merkez Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikle başladı.

FINDIKLAR TMO’DAN

Enstitü görevlileri tarafından öğrencilere fındık hakkında bilgi verilerek, Toprak Mahsulleri Ofisi Fındık Dairesi Başkanlığı’nın katkıları ile 40 gramlık paketlerde fındık ikram edildi. Eğitimde fındığın besin değeri yüksek bir tarımsal ürün ve çerez olduğu vurgulandı.

GİRESUN VE ORDU’DA 10 OKULDA FINDIK TANITILACAK

Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Çiğdem Bulam Köse, sağlıklı nesillerle fındığı buluşturduklarını belirterek, “Öğrencilerimize ve gençlerimize fındıkta farkındalık yaratmak için bu projeyi hazırlamış bulunuyoruz. Gıda teknolojileri bölümü arkadaşlarımızla ve TMO Fındık Dairesi Başkanlığının katkılarıyla Giresun ve Ordu ilinde toplam 10 okulda öğrencilerimize bilgilendirme yapacağız. TMO tarafından ise öğrencilerimize 40 gramlık paketler halinde fındık ikramında bulunulacak. ‘Günde bir avuç fındık iyi gelir’ sloganıyla, tam bir sağlık deposunu olan fındığımızı gelecek nesillerle buluşturacağız” dedi.

“FINDIĞI GELECEK NESİLLERE TANITMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi Müdürü Fazlı Yıldız ise “Sağlıklı Nesiller İçin Fındık” projesinden dolayı Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne teşekkür ederek,

“Dünyada Türkiye’de, Türkiye’de ise sadece Giresun’da kurlu bulunan enstitümüzün Giresun için, fındığın gelişimi için yaptığı çalışmaları ve yapabileceği çalışmaları inşallah daha iyi bir ortama taşıyacaklarına inanıyorum. Öğrencilerimize de fındıkla ilgili bilgiler vererek, sunumlar yapacaklar. Okulumuz adına kendilerine teşekkür ediyorum. Giresun ve bölgemizin en önemli tarımsal ürünü olan fındığı gelecek nesillerle tanıtmak ve tüketimini artırmak hepimizin görevidir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.