Dolar 18,8831
Euro 20,0097
Altın 1.111,21
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Şen, otelcilik sektöründe aranan isim

ALMANYA’nın Bad Salzuflen kentinde ikamet eden Giresun/Tirebolulu Türk girişimci Ertan Şen, „S.N.A. Sen Nihgt Audit” isimli  şirketiyle, iki eyalette lüks otellerin  çalışmak için tercih ettiği marka bir isim olmayı başardı.

Şen, otelcilik sektöründe aranan isim
Ekim 14, 2022 8:02 am
206

Abdülkadir KARAOSMANOĞLU
BAD SALZUFLEN

13 kişiye iş ve aş sunan bir S.N.A.  Gece Resepsiyon Hizmetleri şirketi 10.  yılını Rietberg’deki Lind Hotel’de kutladı.

LİSEYE GİDEN PARMAKLA SAYILIYORDU

Şirketi ve çalışmalarıyla ilgili olarak Ertan Şen: “Bielefeld ve Hannover yakınlarındaki Bad Salzuflen’de ben 90’lı yılların başında liseyi bitirirken, Almanya’da liseye devam eden Türk genci parmakla sayılacak kadar azdı. Acı ama gerçek Türk öğrencilere karşı bir ayırımcılık vardı. Hakları ve kapasiteleri olduğu halde Temel Eğitim Okuluna (Hauptschule) gönderiliyorlardı.” dedi.

ÜNİVERSİTEYİ DEĞİL OTELCİLİK EĞİTİMİNİ TERCİH ETTİM

Liseyi bitirdiği halde neden üniversiteyi değil de meslek eğitimini tercih ettiği sorusuna başarılı girişimci şöyle yanıt verdi: „yüksek öğrenimi değil mesleği tercih edip, otelcilik  alanında eğitim almaya başladım. Zira otelcilik konusu ilgimi cezbediyordu. Bu konuda ileriye dönük hayallerim vardı. Üç yıllık otelcilik eğitimini bitirdim ve çalışmaya başlamıştım. Ama benim hayallerimi gerçekleştirmek için uzmanlaşmaya ihtiyacım vardı. Bunun için eğitim ve gelişime devam ettim. Ardından 4 ve 5 yıldızlı otellerin resepsiyon bölümünde hizmet verecek şekilde hotel menajeri olmayı başardım” dedi.

KENDİ ŞİRKETİNİ KURDU

Kendi işini ne zaman kurduğuyla ilgili olarak Ertan Şen şöyle devam etti: „her insan bildiği ve eğitimini aldığı işi yapmalı. Gerekli eğitimi alıp, alt yapımı oluşturduktan sonra  2012 yılında ‘S.N.A. Sen Night Audit’ (S.N.A. Şen Gece Resepsiyon Hizmeti) adıyla kendi şirketimi kurdum. Kuzey Ren Vestfalya (NRW) ve Aşağı Saksonya Eyaletlerindeki lüks otellerin resepsiyon bölümünde gece hizmeti vermeye başladık. Bizi daha uzak eyalet ve kentlerden arayan lüks oteller de var ancak uzakları pek tercih etmiyorum. Prensibim bir gece içinde hizmet verdiğim en az üç otele gidip, gelmeliyim. Uzakta olursak iş kontrolden çıkabiliyor.  Şu anda 8 elit otel ile birlikte çalışıyoruz ve ben de dahil olmak üzere 13 kişilik bir ekibim var. Sayı bazen 18 veya 20 olabiliyor.”

TERCİH EDİLEN MARKA OLDUK

İki eyalette tercih edilen bir marka olmayı başaran genç girişimci bu konuda da; „aranılan bir marka haline gelmemizi işini seven, disiplinli ve eğitimli bir ekiple çalışıyor olmamıza borçluyuz. Otel sektöründe olduğumuz için çalışanlarımız çok donanımlı. Ekibimizde ki elemanların çoğu üç lisana hakim.” dedi.

ÇOCUKLARINIZI MESLEK SEÇİMİNDE SERBEST BIRAKIN

Başarılı girişimci sözlerini anne ve babalara bir tavsiyede bulunarak noktaladı: “Anne ve babalara tavsiyem çocuklarına meslek seçimi konusunda zorlama yapmasınlar. Çocuklar  kendi tercihlerini kendileri yapmalıdır. Zira büyüklerin zorlamasıyla yapılan meslek eğitiminde ilerleyen yıllarda evlatları başarılı olamıyorlar. Babamı daha iki yaşındayken kaybettim. Annemiz her daim yanımızdaydı ama yapacağım mesleği ben kendim seçtim ve başardım.” dedi.

Şirketin genel müdürü olan Ertan Şen, 10. yıl dolayısıyla ekibindeki tüm çalışanlarını birer plaketle ödüllendirdi. Ödül alanların içinde gazeteci Tevfik Kara’da vardı. Lind Hotel’deki kutlama ve sohbet gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.