Dolar 18,8524
Euro 19,8450
Altın 1.097,75
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Çok Bulutlu
İstanbul
20°C
Çok Bulutlu
Pts 17°C
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C

Son sözü YÖK söyleyecek!

Giresun Üniversitesi’nden Gazipaşa Yerleşkesi açıklaması.

Son sözü YÖK söyleyecek!
Aralık 30, 2022 8:34 am
93

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Gazipaşa Yerleşkesi’ndeki okullardan yapılacak olan öğrenci değişimi sonrası yerleşkede bir öğrenci eksilmesinin asla söz konusu olmayacağı bildirildi. Öğrenci değişim planlamasının YÖK’e sunulacağı, kabul görürse 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacağı kaydedildi.

GRÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’ne yapılan açıklamada, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu programlarına kayıtlı 618 kayıtlı öğrencinin Giresun merkezde yeterli derslik bulunamadığı için 2017 yılından beri Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Binasında öğrenim gördüğünü belirtilerek, “Üniversite yönetimi bu bölünmüşlük sebebiyle Bulancak’taki öğrencileri zorunlu staj için her gün Aksu’daki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirip götürmek mecburiyetinde kalmıştır. Ayrıca, bu öğrenciler eğitim öğretimle ilgili ya da diğer sorunlarının çözümü için Yüksekokul yönetimine ulaşmak istediklerinde; Bulancak’taki binadan Güre Yerleşkesindeki Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne gelmek zorunda kalmaktadırlar. Bahsettiğimiz gerekçelerle, Bulancak’ta eğitim öğretim gören Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri defalarca Üniversite yönetiminden kendilerinin Giresun’a alınmalarını talep etmişlerdir. Öte yandan, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası istihdama katılmalarını kolaylaştırmak için Üniversitemiz bünyesinde bulunan Meslek Yüksekokullarında 2018 yılından itibaren (3+1) modeli mesleki eğitim uygulaması hayata geçirilmiştir. Bu modele göre MYO öğrencileri en az bir dönem (4 ay) işletmelerde yüz yüze staj yapmak mecburiyetindedirler. Bilindiği üzere, Bulancak’ta 2.Organize Sanayi Bölgesi kurulmuştur. Söz konusu Organize Sanayi Bölgesinde önemli işletmeler ve fabrikalar faaliyete geçmiştir. Bu işletme ve fabrikalar, Giresun merkez Gazipaşa Yerleşkesinde bulunan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki bazı programlarımızın müfredatı ile yakından ilgilidir. Bulancak’ta eğitim öğretim gören Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerini Giresun’a, Gazipaşa yerleşkesine; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki bazı programlara kayıtlı öğrencileri de Bulancak Meslek Yüksekokulu’na naklederek eğitim öğretim hizmetlerinin kalitesini daha da artırmak istiyoruz. Bunu yaparken, şunu önemle belirtmek isteriz ki, Bulancak’tan getireceğimiz öğrenci sayısı ne kadar ise, Bulancak’a taşıyacağımız Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna kayıtlı öğrenci sayısı da o kadar olacaktır. Kısacası, Merkezde bulunan Gazipaşa (Debboy) Yerleşkesinde bir öğrenci eksilmesi asla söz konusu olmayacaktır. Bu planlamamız önce YÖK’e sunulacak; YÖK’te kabul görürse, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulamaya alınacaktır” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.