Dolar 18,8870
Euro 20,0416
Altın 1.103,76
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Çok Bulutlu
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

Sorunların takipçisi olacaklar

Giresun iş dünyasının temsilcileri Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, milletvekillerine il sorun ve taleplerini iletti. Milletvekilleri, sorun ve taleplerin takipçisi olacaklarını kaydettiler.

Sorunların takipçisi olacaklar
Kasım 23, 2022 8:20 am
138

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası heyeti tarafından geçtiğimiz hafta mecliste gerçekleştirilen ziyaretin ayrıntıları açıklandı. Giresun TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ziyarette, Giresun’un sorunları ve yatırım önceliklerini milletvekillerine aktardıklarını kaydetti.

“STK’LARIN SÖYLEMLERİ ELİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR”

Milletvekili Sabri Öztürk, sivil toplum örgütlerinin Giresun ve bölge için söylem ve projelerin ellerini daha da güçlendirdiğini ifade etti.

“BİRLİKTELİK SAYESİNDE FINDIK ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

Milletvekili Kadir Aydın, “Birlikte hareket etme sonucu bugün fındıkta altın çağ yaşanıyorsa, üretici dostu bir destekleme politikası mevcut ise bu sizlerin bize sağladığınız bilgi akışı ve Fındık Çalışma Gurubu emekleriyle olmuştur. Bu uyumlu çalışma devam ettiğinde bir çok talebimiz sonuçlanacaktır” dedi.

“SİYASET VE STK’LARIN MÜCADELESİ TAKDİRE ŞAYANDIR”

Milletvekili Cemal Öztürk, siyaset ve sivil toplum kuruluşu istişaresine vurgu yaparak,

“Kamu imkanlarından Giresun’umuzun daha fazla faydalanması adına her iki kesimin verdiği mücadele taktire şayandır, bu noktada altını çizdiğiniz sorun ve taleplerin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARI EL ELE ÇÖZEBİLİRİZ”

Milletvekili Necati Tığlı, birlikte el ele verildiğinde sorunların çözülebilir olduğunu dikkat çekerken İstanbul Milletvekili Emine Gülüzar Emecan, “Giresun dışında olmakla birlikte Giresun sorunlarını yakından takip ediyoruz ve sizlerin önerileri de bizlere yol göstermekte olduğunu görmekteyiz” dedi.

TBMM’de ortak bir toplantı sonucu milletvekilleri ile bir araya gelen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, işletmelerin finansmana erişimde yaşadığı sorunlar, ara eleman konusu ile meslek liseleri gündeme taşındı. Güney Çevre Yolu Projesi, Samsun-Sarp Demiryolu, 3. ve 4. Organize Sanayi Bölgesi Projesi, Erzincan-Tirebolu Demiryolu Projesi, Eğribel Tüneli ve Giresun Şebinkarahisar Yol Standartları İyileştirme sorunlarını dosya halinde milletvekillerine taktim eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çakırmelikoğlu, talepleri ise şöyle sıraladı;

“Eximbank kredilerinde ek maliyet oluşturan bağımsız denetçi raporu zorunluluğunun kaldırılması ve bunun yerine Yeminli Mali Müşavir yazısının yeterli olması, Eximbank kredisi kapsamında ithal edilen ürünün döviz ödemesine-alım ve ödeme-aynı gün yerine üç gün şartı getirilmesi, Tekstil imalatı yapan firmalarımızın kumaş ithalatında menşei araştırması ile kimyahane sevkinin ardından gümrükten çıkış işlemleri daha önce 2 ile 3 gün içinde yapılırken, bugün bu uygulama 3 ile 4 haftayı bulduğu ve bundan dolayı oluşan mağduriyetlerin giderilmesi, 2015 yılında çıkan tebliğ kapsamında, al-satta 7 bin TL yi aşan ödemelerin finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunludur. Ancak enflasyon durumu göz önüne alınarak bu rakamın düşük kalması münasebetiyle nakit ödemelerin en azından 25 bin ve üstü sınırına çekilmesi, İşletmelerimizin ara eleman sorununa çözüm bulma adına meslek liselerinin cazip hale getirilmesi için bu okullarda eğitim gören öğrencilere yönelik ek ödeme ve sosyal hakların genişletilmesi,

“2023 YILI 3. VE 4. OSB İÇİN YATIRIM YILI OLSUN”

Giresun için zaruri hale gelen ve kuruluş işlemleri tamamlanan, şuan itibarıyla kamulaştırma kararı ve altyapı yatırımı beklenen 3. Organize Sanayi Bölgesi (Espiye-Tirebolu) ve 4. Organize Sanayi Bölgesi (Görele-Çavuşlu) için 2023 yılının yatırım yılı olması, İşletme enflasyonunun önüne geçilebilmesi adına illerde valilik, belediye ile ticaret ve sanayi odası komisyonluğunda onay merkezi oluşturulması ve bu sayede sektörlerde oluşabilecek yüksek arzın önüne geçilmesi, KOBİ düzeyindeki işletmelerimize esnaf odası üyelerine sağlanan kredi kefalet imkanlarından faydalanma şartının getirilmesi yada bu yapıda bir kredi mekanizmasının kurulması,

“GİRESUN 1. OSB TADİLAT BÜTÇESİ ARTIRILMALI”

Giresun merkezde faaliyette bulunan 1. Organize Sanayi Bölgesi altyapı tadilatı ve onarımı işi için bakanlıkça ayrılan 7 milyon TL ödeneğin enflasyon maliyetleri kapsamında yeniden keşif ile değerlendirmeye tabi tutulması sonucu 25 milyon liraya çıkarılma önerisinin, mevcut şartların yeniden göz önüne alınmak kaydıyla 50 milyon TL alt sınırdan bakanlığın 2023 yatırım bütçesine eklenmesi önceliğimizdir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.