Dolar 18,8984
Euro 20,0783
Altın 1.120,88
BİST 5.272,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

STK’lar güç birliği yaptı

Giresun’da sivil toplum kuruluşları Ankara bürokrasisindeki Giresunlu kıyımıyla ilgili bir araya geldi.

STK’lar güç birliği yaptı
Ağustos 2, 2022 6:11 am
195

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara’nın çağrısıyla toplanan sivil toplum kuruluşları, Giresunlu bürokratların görevlerinden uzaklaştırılmasına tepki göstererek, buna bir son verilmesini istediler.

CUMHURBAŞKANINDAN RANDEVU TALEP EDİLECEK

Sivil toplum kuruluşları kendi arasında bir heyet oluşturarak, Giresunlu bürokratların görevden alınmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep edecek. STK’lara randevu verilmesi haline heyet, bir rapor halinde Giresunlu bürokratların görevlerinden alınmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletecekler.

“GİRESUNLU BÜROKRATLARI KATLEDEMEZLER”

GESOB Başkanı Kara, “Bakanlar kendi adamlarına mevki ve yer açmak için Giresunlu bürokratları katledemezler. Böyle bir harekete şiddetle karşıyız” dedi.

“BU ŞEHİR ANKARA’YA NE YAPTI?”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu ise, 1990 yılında gelişmiş iller arasında 36. Sırada yer alan Giresun’un bugün 55.56. sırada yer aldığını kaydetti. Giresun’un sahipsiz bir il olduğunu savunan Halilbeyoğlu, “bu şehir Türkiye’ye, Ankara’ya ne yaptı?” diye sordu.

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara’nın çağrısıyla toplanan sivil toplum kuruluşları, Giresunlu bürokratların görevlerinden uzaklaştırılmasına tepki göstererek, buna bir son verilmesini istediler. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu, Giresun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Azmi Bük, Giresun Mimarlar Odası Başkanı Gökhan Göksu, Giresun Muhtarlar Derneği Başkanı Tülin Şenel, Faal Muhtarlar Derneği Başkanı Hadi Akbulut, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı İbrahim Ekiz, meslek odası başkanları, muhtarlar, bazı sendika temsilcileri ile Bulancak ve Keşap’tan muhtar ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan GESOB Başkanı Ali Kara, görevlerinden alınan bürokratların kimliklerinde Giresunlu yazdığı için sahipsiz oldukları savundu. Her bakan değişikliğinde bakanların genel müdür ve dair başkanlarını değiştirirken önce sahibi olamayan illeri tespit ettiğini söyleyen Kara, “Giresunlular olarak bu işe bir dur dememiz lazım. Giresun’da her kesim temsil ettiği kesimin hakkını savunacaksa, sadece koltuğunu savunma düşüncesi içerisinde olmadan savunacak. Artık tek elin sesi yetmiyor. Akşama kadar tek başına söyle gez aldırış eden yok. Giresun’un genel menfaatleri doğrultusunda hep birlikte hareket etmeliyiz. Görevden alınan bürokratların suçu ne? Yolsuzluğa mı karışmışlar? Herhangi bir şaibeye mi karışmışlar? Yada bulunduğu mevki ve makamda yetersiz mi olmuşlar? Biri bize bunu izah etsin. Bakanlar kendi adamlarına mevki ve yer açmak için Giresunlu bürokratları katledemezler. Böyle bir harekete şiddetle karşıyız. Sayın cumhurbaşkanımıza bunu bir rapor halinde oluşturacağımız heyetle şiddetle iletmemiz lazım” dedi.

“BİZLER SAHİPSİZ BİR ŞEHRİN SESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Hazırlanan ek bütçeden otoyollara, köprülere, limanlara ve merkezi idarelere çok yüklü miktarlarda paralar aktarılacağını ifade eden Giresun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu ise,  “bunun ne kadarı Giresun’a gelir, tartışılır” dedi.

“Olmazı oldura bilmemiz için bürokrata ihtiyacımız var” diye Halilbeyoğlu şöyle konuştu;

“Olanların sayısı zaten az. Olanlarda “sizin için elimizden geleni yaparız ama sizinle ne bir toplantıya geliriz, ne sizinle görünürüz, nede adımızı ismimizi bir yerde söylemeyin” diyorlar. Bu ne sinmişlik? Bu ne bıktırılmışlıktır? Ben böyle bir dönem ne gördüm nede hatırlıyorum. Giresun Ticaret ve Sanayi Odamızın, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odamızın nede Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğimizin kapısından girip de bu ilin ne sorunu var, neye ihtiyacını var diye soran kimse yok. Bizler bu şehirde yaşayan, bu şehri temsil eden ve sorunlarını bilen insanlar olduğumuzu düşünüyoruz. Giresun Güney Çevre Yolu projesi için yırtına yırtına bir hal olduk. Sonuç para yok, para var, parayla alakası yok bu işin. Bir Trabzon bütün Karadeniz’in bütün illerinin toplamı kadar yatırım alıyor. Bunu Trabzon’u eleştirmek için söylemiyoruz. Gerçek reel rakamları söylüyoruz. Yol geçmez, araba yürümez yerlere tüneller açılıyor. Eğribel tünelinin bir tüpü daha yeni bitti oda kapalı şuanda. İkincisi ne zaman biter Allah bilir. Bu şehir Karadeniz’in su merkezi. En fazla baraj, en fazla doğal kaynak suları olan bir il. Batlama Karayollundaki çalışma 18 yıldır bitmiyor. Karayollarının planlamasına göre 15 yılda bitirilmesi ön görülüyor. Bu şehre revamıdır bu. Bu şehir kime ne yaptı? Bu şehir Türkiye’ye, Ankara’ya ne yaptı? Biz siyaset yapmıyoruz, bir devlet hakkı vardır. Siyasetin üzerindedir buda. 1990 yılında gelişmişlikte 36. Sırada olan Giresun’umuz bugün 55, 56. Sırada. O gün çok geliştiniz diye, gelişmemiş illere kaynak aktarılıyordu, bugün onu da soran yok. Bizler sahipsiz bir şehrin sesi olmaya çalışıyoruz.”

YORUMLAR

  1. Emo dedi ki:

    Nihayet bunun farkına varanların olduğunu görüyorum.Buna hemşehricilik ruhu denir,dayanışma ruhu denir.Elbette 81 ilde yaşayan insanların hepsi milletimizin bir ferdi ve kardeşimizdir ama devletin imkanlarının da adil bir şekilde paylaşılması gerekir.Giresun gerçekten geçmişle kıyaslandığında hep kaybeden bir il olmuştur.Bunda en büyük faktör Giresun’lu dayanışması ve hemşehricilik ruhu eksikliğimizdir.Bazı iller devlet imkanlarından daha fazla yararlanmaktadır,doğru.Nedeni hemşehricilik dayanışmasıdır,nokta.Trabzonlu kardeşlerimizin bizden daha çok yatırım almalarının sebebi de budur.Onlara bu konuda gıbta ediyorum.Ne zaman ki bizde Giresunlu olmaktan gurur duyarak değerlerimize,insanlarımıza,kültürümüze, insanlarımıza,bürokratlarımıza sahip çıkarsak sorunların azaldığını göreceğiz.Biz de ” Bize her yer Giresun” demeliyiz.Buna hakkımız ve gücümüz var..