Dolar 18,8824
Euro 19,9290
Altın 1.098,90
BİST 5.014,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C

Tamamlanacak yıla ek bütçe

Giresun Belediye Meclisi Aralık ayının ikinci ve 2022 yılının son meclis toplantısını yaptı. Toplantıda tamamlanmak üzere olan yılın bütçesine 55 milyon TL ek ödenek konuldu. Başkan Şenlikoğlu ek bütçesi savunurken, CHP Grubu eleştirilerde bulundu.

Tamamlanacak yıla ek bütçe
Aralık 14, 2022 8:12 am
131

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda 2022 yılı bütçesinin artırılarak 55 milyon TL ek ödenekle birlikte 555 milyon TL’ye çıkartılması oylamaya sunuldu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise toplantı sonunda yaptığı açıklamada 2022 yılının son toplantısını yaptıklarını belirterek: “Meclis olarak farklı düşüncelerde ve farklı siyasi partilere mensup olmamıza rağmen şehrimiz için iyi hizmetlerde bulunduk. Gerektiğinde fedakarlıklarda da bulunarak Giresun’umuz için en iyiyi yapma gayreti içerisinde olduk. İnanıyorum ki önümüzdeki yıl içerisinde de aynı şekilde devam edeceğiz. Belediyemiz ve şahsım olarak hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir sonraki toplantının ise 3 Ocak 2023 Salı günü yapılması kararlaştırılarak oturuma son verildi.

CHP’DEN EK BÜTÇE TEPKİSİ
Giresun Belediyesi Aralık ayı Meclis ikinci oturumunda Cumhuriyet Halk Partisi grubu,  bir aylığına tekrar bütçe yapılmasına tepki gösterdi. Partisi adına söz alan CHP Belediye Meclisi Üyesi Vahdet Yenal 2022 yılı bütçesi hazırlanırken bütçenin gerçekçi olmadığı konusunda yaptıkları uyarıyı da hatırlarak “ 2022 yılı Aralık ayı için ikinci kez ek bütçe yapılıyor. Daha önce bütçenin tutarsız olduğunu ifade etmemize rağmen bütçe hazırlanmış ve Mayıs ayında ek bütçe yapılmak zorunda kalınmıştı. Bu kez bir aylığına tekrar bütçe yapılmasını bir yönetim zaafiyeti olarak görüyoruz. Bir ay için yapılan 55 milyon TL’lik ikinci ek bütçede henüz gerçekleşmeyen ve ihalesi 2023 yılında yapılacak olan taşınmaz satışlarının bütçenin finansman karşılığı olarak gelir gösterilmesine anlam verilememektedir.” diyerek itirazlarını sundu.
Yenal, birimler arasında ödenek aktarması yapıldıktan sonra, ek bütçe ile ödenek aktaran birime bu kez ödenek sağlanmasını da eleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.