Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C

Türk futbolunda tarihi yayın

Giresunspor Kulüp Başkanı Hakan Karaahmet ve Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, taraftarlarının bulunduğu Twitter Space Odası’nda samimi cevaplar verdi. Türk futbolunda böyle dostluklara ve maç öncesi yayınlara az rastlanır!

Türk futbolunda tarihi yayın
Ocak 20, 2023 5:35 am
105

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Bitexen Giresunspor Hakan Karaahmet, taraftarların canlı yayınına konuk oldu. Karaahmet, A’dan Z’ye tüm soruları yanıtladı.

AÇIK VE NET KONUŞTU

Başkan Karaahmet, “Göreve geldiğimizde Giresunspor’un 9 Milyon Euro borcu vardı. Biz geldiğimizden bu yana transfer yasağını kaldırarak transfer yapıyoruz. Giresunspor’un yaklaşık şuan 6 Milyon Euro borcu var. Tüm bunların yanında Süper Lige yükselmiş, Süper Lig’de mücadele etmiş bir Giresunspor var. Borcu azalmış bir takım var. Ha, ‘Ben başkan olmak istiyorum, 3-5 Milyon Euro vereceğim’ diyen varsa gelsin. Transfer yasağına engel olan dosyaların biri olan Pyerre gibi kazalar oluyor. Benden önce de vardı. Mesele transfer yapmak değil. Bizim birinci önceliğimiz futbolcularımıza ödeme yapmak. Çoğu takım şuan futbolcu ödemelerini yapmakta zorlanıyor. Bizim takımımız şuan itibariyle ligin ilk yarısını 20 puanla bitirdi. İkinci yarıda da toplar mı toplar” dedi.

BÜYÜK MAÇLARDA BİLET FİYATLARINI ARTIRACAĞIZ

Büyük maçlarda bilet fiyatlarının artabileceğinin sinyallerini veren Başkan Karaahmet, “Daha önceki stat kapasitesi 10 bin kişiydi. 5 bin kişi gelse dolu görünüyordu. Şuan ki stat 22 bin kişiydi. Herkes bilet fiyatı dedi. Şuan 50 TL. Büyük maçlarda insanlar rakip takımı seyretmek istiyorsa parasını verecekler artık. İhtiyacı olanlara bilet desteği zaten sağlıyoruz. Murat başkan bazen yazıyor, bizimkiler çok kırılgan diyoruz, yazmıyoruz. Herkes eleştirmeyi seviyor. Eleştiriye kabul ediyoruz ama şuna baksınlar, benim en önemli maçım İstanbulspor ve Ümraniyespor maçları. Bu maçlarda tribünler dolmuyor. Galatasaray maçında tabiî ki tribünler dolar. Onu izlemeye gelenler Giresunsporlu taraftar değil. Ne olur 150 TL verseniz, 100 TL verseniz. Giresunspor en az maliyetle yönetilen en genç takımdır. Hocamız çok değerlidir. Benim hocam, Adana’da bir gün daha kalıp da maliyet çıkmasın diyen bir hoca. Bazı oyuncularımıza teklifler var. Herkes maçtan sonra kutluyor, mesaj yazıyor ama ne verdin?” diye konuştu.

BEN İDDİALI KONUŞMAYI SEVMİYORUM

“Bizim için Adana Demir maçı çok anlamlı.” diyen Karaahmet, “İki takımın kaderi de aynı anda lige çıkmak oldu. Giresunspor’un geçen sezon ihtiyacı vardı kazandı. Futbolcu sahada savaşıyor. Dostluğumuz futbol camiasına örnek. Hakan başkanlar gelir gider ama Murat başkan kalıcı gibi duruyor. İyi oynayan kazanıyor. İlk maçımızda kaybetmiştik. Ben iddialı konuşmayı sevmiyorum. Her iki camia da güzel futbol izlemiş olur.” İfadelerini kullandı.

YENİ BİR TESİS ŞART ŞART ŞART

Karaahmet, “TFF başkanı ve yöneticileri geldi. Bu tesisi sordular, bu tesis Süper Lig takımına yakıştı mı? Yakışmıyor. Onlar da yakışmadığını söyledi. Giresunspor’un güzel bir tesisi olsa bu bizim için gurur değil mi? Giresunspor’un tesisisin olmaması benim ayıbım mı? Hayır. Giresunspor’un tesisi benim cebime girmeyecek. Giresunspor’a kalacak.” Şeklinde konuştu.

SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ

Karaahmet, Giresunspor’a gelen teklifleri de değerlendirerek, “Şuan için her iki futbolcuyu da satmayı düşünmüyoruz. Tabi istediğimiz rakamlara ulaşılırsa o zaman tekrar oturur, konuşuruz. Bazen zorluk insanlara çözüm bulmayı zorluyor. Çok ekstra bir şey olursa Giresunspor lehine düşünürüz. Oyuncularımız kıymetli. Hepsinin değerini bilelim.” İfadelerini kullandı.

GALATASARAY MAÇINDA YOKLAR

Karaahmet, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Campuzano ve Alexis Perez, Galatasaray maçı öncesi Kolombiya Milli takımına çağrıldı. Göndermeme şansımız yok. Alexis Perez ilk kez bu deneyimi yaşayacak. Perez ve Campuzano yerine oynayacak oyuncularımız da var.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.