Dolar 18,8725
Euro 19,9752
Altın 1.108,78
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 13°C

Uluslararası Çevre kongresi başladı

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından 1. Uluslararası Çevre, Enerji ve Ekonomi Kongresi düzenlendi.

Uluslararası Çevre kongresi başladı
Ekim 22, 2022 5:32 am
158

Rektörlük Şehit Ömer Halisdemir konferans salonunda gerçekleştiren kongrede konuşan İİBF Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç, sıfır artık projesinin ülkemiz açısından son derece önemli olduğunu çünkü sıfır atığın, çevre kirliliğinin önlenmesini ya da en aza indirilmesini, daha az enerji tüketimini, enerjinin verimli kullanımını dolayısıyla giderlerin azaltılmasını ve sonuç olarak kaynakların verimli kullanımını sağlayan anahtar bir kavram olduğunu vurguladı.

Kongrenin yüz yüze ve çevrimiçi gerçekleştirileceğini belirten Genç, “Unutulmamalıdır ki çevreyle ilgili toplumsal duyarlılık artırıldığında refah düzeyi de daha hızlı bir şekilde yükselecektir. Kaynaklar en yüksek verimlilikle kullanıldığında kalkınma da hızlanacaktır. Buna ek olarak bu konudaki yaklaşım ve uygulamalar açısından bireylerin ve işletmelerin bir bütünlük sergilemeleri gereklidir. Öte yandan çevre siyasi sınır tanımayan bir olgudur. Bu anlamda bir ülkenin çevre konusunda gerçekleştirdiği çalışmalar sadece o ülkeyi değil bütün dünya ülkelerini kapsamaktadır. Bundan dolayı sürdürebilirlik ve yaşanabilir bir dünya için bütün ülkelerin, bütün toplumların duyarlı olmaları çok önemlidir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak 1. Uluslararası Çevre, Enerji ve Ekonomi Kongresini düzenlenmekteki amacımız bu başlıkların bilimsel olarak değerlendirilmesi yoluyla bilgi birikimine katkıda bulunmaktır” dedi.

Kongrenin ilk oturumu “Giresun ve Çevre Özel Oturumu” başlığıyla gerçekleştirildi. Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç yaparken, Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, Giresun Kent Konseyi Başkanı Mürşit Gürel, Giresun Turizm İşletmecileri Platformu Derneği Başkanı Sevgi Ateş, Giresun Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Fatih Memiş, Giresun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Kimya Mühendisi Başak Tüfekçi, Giresun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Ertan Dervişoğlu ve Çevre Doğa Hayvanları Koruma Tim Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Bekir Bıyık da konuşmacı olarak yer aldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.