Dolar 18,8725
Euro 19,9205
Altın 1.098,81
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

ÜNİ-DOKAP OMÜ’de toplandı

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) 2023 yılı dönem başkanlığı, gerçekleştirilen üst kurul toplantısında Hitit Üniversitesinden Ordu Üniversitesine devredildi.

ÜNİ-DOKAP OMÜ’de toplandı
Aralık 22, 2022 8:10 am
118

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında gerçekleştirilen ÜNİ-DOKAP üst kurul toplantısına DOKAP bölgesinde bulunan 15 üniversitenin rektörü katıldı. 2022 yılı dönem başkanlığını Hitit Üniversitesinin yürüttüğü ÜNİ-DOKAP üst kurul toplantısında 2022 yılının genel değerlendirilmesi yapıldı. Sunumunda Hitit Üniversitesinin ÜNİ-DOKAP kapsamında yürüttüğü faaliyet, toplantı ve istişarelerin özetini paylaşan Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üye üniversitelerin üst yönetimleriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda Birliğin yeniden yapılandırılmasına yönelik birtakım fikir ve önerilerin ortaya çıktığını söyledi.

“ÜNİ-DOKAP ARTIK DAHA AKSİYONER İŞ BİRLİKLERİ GELİŞTİRMELİ”

Birliğin artık daha aksiyoner ve eyleme dönük iş birlikleri geliştirmesi gerektiğine dikkat çeken Dönem Başkanı Öztürk, mevcut fikirler, tavsiyeler ve tecrübeler bağlamında ortak bir karar metni oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, geliştirilecek iş birliğinin sözde çok kolay, fiiliyatta ise oldukça zor bir oluşuma işaret ettiğini belirterek, “İş birliği yapmak, gökyüzünde gördüğümüz yıldızları âdeta makasla kesip yan yana getirmek kadar zordur. İş birliği, özünde iyi fakat uygulamada gerçekten meşakkatli bir süreç. İş birliğinin hayata geçmesi için evvela tarafların bundan sağlayacağı kazanımları ve faydaları açık seçik ortaya koymaları ve sonrasında bu kazanımları elde edeceğine kani (inanmış) olmaları gerekiyor. Eğer ortada bir yarar ve inanmışlık yoksa iş birliğinin hayata geçmesi mümkün değildir. Bu noktada iş birliğini kişileri teşvik ederek hayata geçirebiliriz. Yani teşvik mekanizması yahut teşvik seti inşa etmeden iş birliği geliştirmek hakikaten çok zordur. O nedenle ÜNİ-DOKAP çatısı altında alacağınız kararları daha fazla teşvik mekanizmaları ile bir araya getirmeniz makul görünüyor” dedi.

“Birlik daha fazla fona ulaşmalı; kapasite ve beşerî sermaye imkânlarını güçlendirmeli”

Birliğin daha fazla fona ulaşması gerektiğine işaret eden Başkan Özvar şunları kaydetti;

“Birlik, teşvik konusunda birtakım dış kaynaklı fonlara daha kolay ulaşmaya çalışmalı. Diğer yandan belki en az bunun kadar önemli olan nokta ise kapasite ve beşerî sermaye imkânlarının, Birlik içerisinde olabildiği ölçüde seferber edilebilecek mekanizmalarla güçlendirilmesidir. Dediğim gibi iş birliği sürecinde tarafların bir fayda ve kazanım görüp anlaşmaları icap eder. Örneğin Karadeniz Teknik Üniversitesindeki bir akademisyen, Gümüşhane Üniversitesindeki bir akademisyenle çalışma yapacak. Bunu neden, niçin yapsın? Gönüllülük babında baktığımızda bu iş birliği sürecine az sayıda da olsa akademisyen katılacaktır ama insanları hareket ettirmek kolay değildir.”

Toplantının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve ÜNİ-DOKAP Rektörleri, ‘Samsunum 1’ gemisiyle düzenlenen tura katıldı. Tur esnasında ÜNİ-DOKAP dönem başkanlığını Hitit Üniversitesi, Ordu Üniversitesine devretti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.