Dolar 18,9014
Euro 20,0630
Altın 1.122,88
BİST 5.206,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Uzunalioğlu: Herkes yoksullaştı

CHP Giresun İl başkanı Gültekin Uzunalioğlu, “Eğer siz yüzde 138 enflasyonu normal kabul ediyorsanız kusura bakmayın ama ekonomiyi de pek bilmiyorsunuz demektir. Diğer ülkelerdekinin adı enflasyon artışı, bizdekinin ise ekonomik krizdir. Lütfen laf üretmeyi bırakın ve iktidarınızın kalan son 10 ayında ekonomiye çözüm üretin, zor günler geçiren halkımıza destek olun” dedi.

Uzunalioğlu: Herkes yoksullaştı
Temmuz 27, 2022 3:58 am
176

Uzunalioğlu, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı’ya, “Her gün zam üstüne zam gelirken, herkesin alım gücü azalmışken, yoksulluk dayanılmaz bir boyuta ulaşmışken sizin işiniz bana laf yetiştirmek mi? Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz da içinde bulunduğumuz vahşi ekonomik krizden bihabersiniz? Sizin evinize fatura gelmiyor mu, marketten alışveriş yapmıyor musunuz, arabanıza yakıt koymuyor musunuz?” diye sordu.

“Enflasyon sadece bizim değil her ülkenin en büyük sorunu diyerek maruz kaldığımız şok enflasyonu aklınızca normalleştirmeye çalışmışsınız ama soruyorum size; ÜFE yüzde 138, TÜFE yüzde 78 rakamları hangi ülkede var?” diyen CHP İl Başkanı Uzunalioğlu şunları kaydetti:

“Belli ki dünyadan pek haberiniz yok. Ben size bilgi vereyim öyleyse. Diğer ülkelerde de arttı dediğiniz enflasyon benzerimiz birçok ülkede bırakın 70’li rakamları görmeyi çift haneye bile ulaşmadı. Evet bütün dünyada arttı enflasyon ama 4’ten 8’e çıktı mesela. Yani en fazla iki kat arttı. Bizdeyse 6 ayda 13’ten 138’e çıktı. Yani on kat arttı. Bu durumda her yerde enflasyon arttı diyebiliyor ve iki kat artış ile on kat artışa, benzer durumlar diyebiliyorsanız siz pek matematik bilmiyorsunuz demektir. Eğer siz yüzde 138 enflasyonu normal kabul ediyorsanız kusura bakmayın ama ekonomiyi de pek bilmiyorsunuz demektir. Diğer ülkelerdekinin adı enflasyon artışı, bizdekinin ise ekonomik krizdir. Ortalık yangın yeri. Herkes yoksullaştı. Maaşlar enflasyon karşısında eridi. Alım gücü dibe vurdu. İşverenler maaş ödeyemez duruma geldi. Ekonomimiz çöktü. Siz buna rağmen hala bize algı yaratıyorsunuz diye laf yetiştirme peşindesiniz. Lütfen laf üretmeyi bırakın ve iktidarınızın kalan son 10 ayınızda ekonomiye çözüm üretin, zor günler geçiren halkımıza destek olun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.