Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 14°C
Sal 10°C
Çar 9°C

Yağlıdereliler yürekten yardım eli uzattı!

Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş, asrın deprem felaketi sonrası tüm ilçeyi teyakkuza geçirerek, küçük ilçenin büyük yüreklerini gözler önüne serdi.

Yağlıdereliler yürekten yardım eli uzattı!
Şubat 24, 2023 7:52 am
26

Başkan İbaş, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan deprem felaketi sonrası, deprem sabahı kuruma ait tüm iş makinelerini ve ekipleri deprem bölgesine gönderdi.

Bölgeye ulaşan ilk arama kurtarma ekiplerinden olan Yağlıdere Belediyesi ekipleri onlarca canın enkaz altından çıkarılmasında büyük rol oynadı. Başkan İbaş ilk olarak belediyeye ait tüm araç ve gereçleri bölgeye sevk ederken, özel firmalara ait iş makinelerinin de sevkini sağladı. Deprem sabahı İlçe halkına çağrıda bulunan ve yardım toplama merkezi kuran İbaş, hem vatandaşların hem de kendi imkanlarıyla aldıkları yaklaşık 10 tır yardım malzemesini ilk gün bölgeye ulaştırdı.

Yağlıdere Belediyesi arama kurtarma ekipleri yıkılan binalarda kurtarma çalışmalarını sürdürürken, belediye araçları ise Yağlıdere ile deprem bölgesi arasında yardım malzemelerinin sevkini gerçekleştirdi. Bugüne kadar yaklaşık 50 araçlık yardım malzemesi bölgeye ulaştırılırken, İlçenin tüm köylerinden vatandaşlar kendi elleriyle hazırladıkları ve çuvalladıkları yakacakları yardım toplama merkezlerine getirdi. İlçe esnaflarına bölgenin en büyük ihtiyaçlarından olan seyyar tuvalet imalatı yaptıran ve  Soba imal ettiren Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş, yapmış olduğu organizasyon ile bölgeye en hızlı ulaşan Belediyeler arasında yer aldı. Birlik ve beraberliğin en üst seviyede olduğu, herkesin yardım kampanyasına katıldığı, vatandaşların elleriyle yardım tırlarına malzeme yüklediği ve dualarla araçların gönderildiği Yağlıdere İlçesi tüm Türkiye’ye de örnek bir dayanışma çalışması sergiledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.