Dolar 18,8831
Euro 20,0097
Altın 1.111,21
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Yalan haber yandaştan çıkıyor

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Sansür Yasası Hakkında TBMM’de Konuştu.

Yalan haber yandaştan çıkıyor
Ekim 15, 2022 6:56 am
191

İktidarın “dezenformasyonla mücadele kanunu” olarak nitelendirdiği ancak tüm toplum kesimleri tarafından sınırları belli olmayan yeni “suç tipi” olarak nitelendirilen sansür yasası meclisten geçti.

Kanun teklifinin 35’inci maddesi üzerine söz alan CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, yapılan kanunun hem Anayasaya hem de insan haklarına aykırı olduğunu, kanunun temel amacının muhalefet kesimini susturmak ve bilgi paylaşımını sınırlamak olduğunu” söyledi.

Sözlerine “Konuşma Özgürlüğüm Olmasa Ekmeğimi Kimin Çaldığını Nasıl Söyleyeceğim” diye bir Afrika atasözüyle başlayan CHP’li Tığlı, “İktidar, özgürlükleri kısıtlıyor ve sınırları belli olmayan yeni “suç tipleri” icat ediyor. Bu kanun “herkes tweet atabilir ama içi boşsa sorun yoktur” cehaletinin bir ürünüdür” dedi.

YALAN HABERİ YAPAN YANDAŞ MEDYADIR

CHP’li Tığlı, Bu kanunun tek hedefi toplumda konuşan, itiraz eden ne kadar kişi ve kuruluş varsa susturulmak istenmiştir. İktidar o zaman gitsin önce; A Haber’in, ATV’nin, TRT’nin, Sabah Gazetesi’nin, Akit Gazetesi’nin yalan haberlerine bir baksın. Cami’de içki içildi diye haber yapanlara baksın. Kabataş’ta bacımıza saldırdılar diye haber yapanlara baksın. Tabi ki yalancı TÜİK’i de unutmasın en başta gitsin ona ceza kessin. Çünkü yalan haberi de yapan onlar. Yalan bilgiyi de yazan onlar. Yalan veriyi de açıklayanlar onlardır” sözlerini kullandı.

VEKİL EŞLERİNİN RÜŞVET ALDIĞI SOSYAL MEDYADAN DUYULDU

İktidar 20 yılda öyle bir ülke yarattı ki; İnsanlar adaleti Sosyal Medyadan arıyor. Haberleşmeyi, bilgi alışverişini Sosyal Medyadan yapıyor. Diye sözlerine devam eden CHP’li Tığlı, “Bu ülkede kötü olan her şeyin sebebi AKP’dir. Bu ülke, kokaine pudra şekeri denildiğini, Sosyal Medyadan öğrendi. Bu ülke, AKP’li bir vekilin kocasının ve kardeşinin Cumhurbaşkanı danışmanının rüşvet aldığını Sosyal Medyadan öğrendi” hatırlatmasını yaptı.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “bu ülke, Kaz dağlarında 350 bin ağacın kesildiğini, sarayın günlük harcamasının 10 milyon lira olduğunu, Ticaret Bakanının milyonlarca lira yolsuzluk yaptığını AKP’nin çevirdiği bütün dolapları, battığı bütün çamurları Sosyal Medyadan öğrenmedi mi? diye sorular sorarak Genel Kurula hitap ederken konuşmasına AKP İktidarının ne yaparsa yapsın  ister sosyal medyayı yasaklasın ister nefes almayı yasaklasın günü geldiğinde sizden bıkan, sizi görmek istemeyen vatandaş dumanla bile olsa haberleşecek ve sizi gönderecektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.