Dolar 18,8874
Euro 20,1670
Altın 1.116,16
BİST 5.307,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Yerli ve Milli Sahil Güvenlik Botu Giresun’da

Yerli ve milli imkânlarla üretilen Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı Kontrol Bot-28 Giresun karasularında görevine başladı.

Yerli ve Milli Sahil Güvenlik Botu Giresun’da
Ekim 3, 2022 5:20 am
180

Kontrol Bot-28’i ziyaret eden Vali Enver Ünlü’ye yetkililer tarafından yüksek manevra kabiliyetli, termal kamera, elektronik harita ve radar sayesinde oldukça geniş bir alanı gözetleme ve 14 kazazede taşıma kapasitesine sahip, olumsuz deniz ve hava şartlarında da görev yapabilen, yerli ve milli bir bot olduğu bilgisi verildi.

Vali Ünlü, “‘Mavi Vatan’da daha güçlüyüz. Tamamen yerli ve milli imkânlarla üretilen; yüksek manevra kabiliyeti ve üstün teknolojik donanımlarıyla en zor koşullarda bile göreve hazır olan Kontrol Bot-28 envanterimize katıldı. Rabbim kazasız belasız hayırlı hizmetlere vesile kılsın” dedi.

KONTROL BOT-28

Mavi Vatan’da devriye görevi, son teknoloji yerli botlarla yapılıyor. Sahil Güvenliğin botları sayesinde yasa dışı geçiş ve kaçakçılığa göz açtırılmıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı, devriyelerinin büyük bölümünü bu botlarla sürdürüyor. Serinin en yeni modeli Kontrol Bot; 35 deniz miline çıkabildiğinden müdahale, daha hızlı ve etkin. Yerli ve milli imkânlarla üretilen Kontrol Bot’un en dikkat çekici özelliği ise yüksek manevra kabiliyeti. Son seri yerli bot, su jeti ve aktif stabilizasyon sistemine sahip. Bu sayede, olumsuz deniz ve hava şartlarında da görev yapabiliyor. Kontrol Bot’un boyu 12 metre, eni yaklaşık 4 metre. 6’lı seri halde üretiliyor. Bu seri yaklaşık 2 ayda tamamlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.