Dolar 18,8799
Euro 20,0013
Altın 1.112,21
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

5’li çeteye para dağıtmaktan!

Tığlı Tbmm’de Giresun çevre yolu için söz aldı

5’li çeteye para dağıtmaktan!
Ekim 13, 2022 7:12 am
194

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı “5’li çeteler için ihale yapmaktan, para dağıtmaktan bıkmayan iktidar; iş halka hizmet etmeye gelince ekonomiyi ileri sürerek projeleri erteliyor” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 2012 yılında başlayacak diye tarih verdiği Giresun Güney Çevre Yolu Projesinin 2022 yılına gelindiğinde yatırım programında dahi yer almadığını ifade eden Tığlı, konuya ilişkin olarak TBMM Genel Kurulunda söz alarak yaptığı konuşmada “bugün gelinen nokta da bir gelişme yok” dedi.

2015’te ihale çalışmalarının tamamlandığı, 2019’da yapım ihalesi çalışmalarında sona gelindiği ifadeleri ardından Necati Tığlı’nın önergelerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, 2 Ocak 2020’de Giresun Çevre Yolu İhalesinin 2020 yılında tamamlanmasının hedeflendiği, 11 Aralık 2021’de kesin proje çalışmalarının devam ettiği, 22 Haziran 2022’de başka bir soru önergesine ise Giresun Çevreyolunun ÇED Belgesi alma sürecinin devam ettiği şeklinde yanıtlar vermişti.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun Güney Çevre Yolu’na ilişkin TBMM Genel Kurulunda söz alarak şu ifadelere yer verdi:

BUGÜN GELİNEN NOKTA DA BİR GELİŞME YOK

“5’li çeteler için ihale yapmaktan, para dağıtmaktan bıkmayan iktidar; iş halka hizmet etmeye gelince ekonomiyi ileri sürerek projeleri erteliyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Güney Çevre Yolu Projesi için 2012 yılında başlayacak diye tarih vermişti. Sonra; 2015 yılında çalışmalar ve ihale tamamlandı dedi. 2019 yılında çalışmalar sona gelindi denildi. Benzer sözler, 2020 yılında da söylendi. Verilen sözler ortadayken, bugün gelinen nokta da bir gelişme yok.  Bu proje 2022 yatırım programında da yer almadı. Çevre Yolu Projesini yapamayan İktidar; ne yaptı? 2022 Yatırım Programında yer alan Liman Köprülü Kavşağına 5 kuruşluk ödenek bile aktarmadı. Giresun’da şehir merkezinde yaşanan trafik can ve mal kaybına neden oluyor. Acil çözüm gerekli. 1 defa değil, 10 defa değil, 100 defa söz verip tutmamak iktidarı tarif etmek için yeterlidir”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.