Dolar 18,8920
Euro 20,0415
Altın 1.116,89
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Cemal Öztürk’ten üreticiye çağrı

Milletvekili Öztürk’ten üreticilere daha kaliteli üretim çağrısı

Cemal Öztürk’ten üreticiye çağrı
Ağustos 6, 2022 6:25 am | Son Güncellenme: Ağustos 6, 2022 6:26 am
249

AK Parti Giresun Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk, 54 randıman Giresun kalite tombul fındığının kilogram başına 60 lirayı bulacağını ifade etti. Milletvekili Öztürk, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından Giresun kalite fındığın kilogram başına alım fiyatının 53 lira olarak belirlendiğini hatırlatarak, “fındığı 54 randıman gelen bir Giresun kalite fındık üreticisinin kilogram başı fiyatı; 54+4,24+2=60,24TL olmaktadır. Levant ve Sivri kalite fındık için de aynı şekilde ilave fark verilecektir. Böylece, kaliteli tarım yapan çiftçilerimiz ödüllendirilmiş olacaktır” dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamladığını belirten Öztürk, “Kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos’ta başlanacak olup alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapılacaktır. Üreticilerimiz 15 Ağustos’tan itibaren TMO’nun iş yerleri ile internet adresi üzerinden randevularını alabilecektir. Üreticilerimizin TMO’ya ürün teslim ederken rutubetten dolayı sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya azami özen göstermeleri gerekmektedir” değerlendirmesinde bulundu. Öztürk, tüm fındık üreticilerine 2022 yılı fındık hasat sezonun hayırlı olmasını dileyerek, bereketli bir sezon diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.