Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 13°C
Çar 10°C
Per 10°C

Ekiz: Zam miktarı beklentileri karşılamadı

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, “enflasyon farkı zam değildir, ek zam ve refah payı kaçınılmazdır. Yüzde 5 ilave artış beklentileri karşılamamıştır” dedi.

Ekiz: Zam miktarı beklentileri karşılamadı
Ocak 5, 2023 7:38 am
103

Ekiz, enflasyon rakamları karşısında 2023 yılı zamlarının yeni ekonomik gerçekler ışığında belirlenmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı İbrahim Ekiz, memur ve emeklilere yapılan zam oranlarının yetersiz olduğunu kaydetti. Ekiz, “Memurlar ve emekliler açlığa ve susuzluğa mahkûm edilmişlerdir verilen zamlar karşısında memurluk utanılacak acınacak bir meslek olmuştur.

Memurlar memur olduğuna pişman edilmişlerdir, yetkisiz etkisiz ve yandaş sendikanın olduğu yerde memur sorunlarının çözüleceğine inanmıyoruz, nasıl inanacağız dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı  26 bin, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 8 bin lira olmuştur. hala memura yapılan maaş artışını alkışlayan sendika başkanları var biz bunlara nasıl inanacağız. Enflasyon yalnızca Aralık ayında %1,18 arttı ve 2022 yılının tamamı için %64,27 oldu. 2022 yılının ikinci altı ayında TÜFE %15,4 olarak hesaplandı. Temmuz ayında memur ve emeklilerin maaşlarına %7 zam yapılmıştı. Buna göre memur maaşları geçen altı ayda verilen %7 zam düşüldüğünde resmi olarak %8,4 eridi. Böylece memur ve emeklilere ocak ayında %8,4 enflasyon farkı ortaya çıktı. Memur ve emekli maaşlarına ocak ayında yapılacak %8 artışla birlikte enflasyon farkı da eklendiğinde yalnızca %16,4 zam yapılması söz konusu oldu. Bilindiği üzere asgari ücrete %55; devletin tahsil edeceği vergi, ceza ve harçlara %122 zam yapılmıştı. Memurlarımızın harcamaları ve ödediği vergiler bu oranda artarken memur maaşlarına altı ay için %8 zam yapılması hakkaniyetli olmaz. Enflasyon farkı memur ve emeklilerin 2022 yılında eriyen maaşlarının geç kalmış ve yetersiz bir telafisidir. Tekrar ifade ediyorum ki, enflasyon farkı bir zam değildir” dedi.

“MEMURLAR GEÇİM DERDİNDEN SIRA BULUP TÜRK MİLLETİNE HİZMET VEREMİYOR”

“Memurlar geçim derdinden sıra bulup Türk Milletine hizmet veremiyor” diyen Ekiz şunları söyledi;

“Çünkü memurun mutfağı yanıyor, memur kiralık ev bulamıyor, bu durumdaki bir memur nasıl hizmet edecek. Halkımız bizi yanlış anlamasın, biz sizlerden biriyiz, sizin için varız, size hizmet etmek istiyoruz ama verilen zamlar memuru hizmet edemeyecek hale getirmiştir. Soframızda ki birkaç zeytine bir dilim ekmeğe göz diktikleri yetmiyormuş gibi bir de memurlara haklarını arama konusunda susmaları için baskı yapılmaktadır. Memurlar kimsenin kölesi değildir. Biz devletin kölesi milletimizin hizmetkârıyız. Yaşanan fiyat artışları karşısında sıkıntı yaşayan memur ve emeklinin, eriyen maaşlarına 6 ay önce yapılması gereken zammın gecikmiş bir telafisidir. Enflasyon farkı sıfır zam demektir. Bu ekonomik şartlar altında bu maaşlar hakkaniyet, adalet ve ekonomik gerçeklerle bağdaşmıyor. Birçok kesim için destekler getirildi, memurlar da ek zam ve refah payı bekliyor.”

“TÜRK SAĞLIK SEN ÇATISI ALTINDA BİRLEŞELİM MEMUR MESELESİNDE KENETLENELİM”

Ekiz açıklamasının sonunda şunları kaydetti;

“Türk Sağlık-Sen kurulduğu günden bugüne kadar geçen 30 yıl boyunca hep sorumlu ve yapıcı bir sendikacılık anlayışı ile hareket etmiştir. Açıkça söylüyorum kimse bizim sağduyumuzu test etmeye ve sömürmeye kalkmasın, kim hangi dilden hangi yöntemden anlıyorsa bizde hepsi var. Memurları yoksulluk sınırının altında bir maaşa mahkûm etmeye ve bu cefayı çektirmeye kimsenin hakkı yoktur. Bir çift sözümde kamu çalışanlarınadır. Bölük pörçük olmayın, amacı memur meselesi olmayan sendikalara itibar etmeyin. Hep birlikte Türk Sağlık Sen çatısı altında birleşelim memur meselesinde kenetlenelim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.