Dolar 18,8860
Euro 20,0277
Altın 1.098,90
BİST 5.221,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 12°C
Cts 12°C

Elmaları değerlendirmenin yolu: Elma Pekmezi

Giresun İlimizde yetişen çok sayıda elma çeşidi (Starking, Golden, Granny Smith, Fuji, Gala, Amasya misket, Piraziz, Demir, Sınap, Kara Süt, Pamuk, yanı kırmızı vb.) mevcut olup, tahminen 167 bin adet meyve veren elma ağaçlarından 5 bin tonun üzerinde elma üretimi sağlanmaktadır.

Elmaları değerlendirmenin yolu: Elma Pekmezi
Kasım 10, 2022 8:27 am
128

Ekim ve Kasım  aylarında bahçede tarlada işleri biten bazı ailelerimizin köylerinde tatlı bir kış hazırlığı telaşı başlasa da ağaçlar dolusu elmaların büyük bölümü çürümeye terk edilmektedir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanlarının Giresun Merkez Çavuşoğlu köyünde ziyaret ettiği Sebahat ve Ali Saim Sarısaray çifti, yorucu bir fındık sezonunun ardından yetiştirdikleri elmaları birçok zahmetli işlemin ardından geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürmektedir. Kilogram fiyatı 150 TL ile pazara sunulan elma pekmezi ile hem aile ekonomisine gelir sağlıyorlar, hem de kendi ihtiyaçları için  kış mevsimine hazırlık yapıyorlar.

Elma pekmezi içinde şeker katkısı olmayıp,  kendi meyve şekeriyle pekmez haline geldiği için iyi bir enerji   kaynağıdır. İçeriğinde doğal meyve şekeri bulunduğu için kilo almadan tatlı ihtiyacını karşılamaktadır. Kolesterol seviyesinin dengelenmesini, vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını, cildin daha parlak ve doğal görüntüye sahip olmasını sağlar ayrıca kalsiyum ve demir bakımından zengin olduğundan kemiklerimizi güçlendirir.

Bahçelerimizdeki elmaları sadece sofralık meyve olarak değil pekmez yaparak ta değerlendirelim, ekonomiye kazandıralım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.