Dolar 18,8800
Euro 19,9946
Altın 1.110,59
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 13°C
Cts 13°C

Espiye’de ‘Nasıl İmam Hatipli Olur’ konferansı

Espiye Şehit Murat Şahin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünce “İmam-Hatipliler” Haftası nedeniyle “Dünü ve Bugünüyle İmam Hatip Okulları” konferansı düzenlendi.

Espiye’de ‘Nasıl İmam Hatipli Olur’ konferansı
Ekim 26, 2022 5:57 am
144

İHL öğrencisi Mevlüt Akbayrak’ın Kur’anı Kerim okumasıyla başlayan programda, Giresun Üniversitesi Stratejik Yönetim Şube Müdürü ve Ensar Vakfı Giresun Şube Başkanı Seyfi Göktekin, İHL salonunda öğrencilere yönelik verdiği konferansta, imam hatiplilerin duruşu ve yaşam tarzı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Giresun Üniversitesi Stratejik Yönetim Şube Müdürü ve Ensar Vakfı Giresun Şube Başkanı Seyfi Göktekin, Programda slayt eşliğinde “Müslüman Gencin Temel Stratejileri” üzerinde bir konuşma yaptı.

Seyfi Göktekin yaptığı konuşmada “Allah’a iman eden Müslümanlar olarak İmam Hatip Gençliğinin, insanlar için çıkarılmış en hayırlı topluluk olduğunu, insanlara iyiliği emrederek, kötülükten men etmesi gerektiğini, bunun için teşkilatlı çalışmanın önemli olduğunu, teşkilatlı çalışmanın Fikirde, Söylemde ve Eylemde Birliği geliştirdiğini, bu birliktelikten sinerji doğduğunu, bu sinerjiyi de insanlığın ve kendimizin iyiliği için kullanılması gerektiğini anlattı.

Göktekin konuşmasında; ‌İmam hatipli olmanın hem tercihtir hem de nasip olduğunu, ‌İmam hatipli olmanın karanlıklara doğru yıldızlaşmak olduğunu, ‌İmam hatipli olmanın, helal 4 liranın haram 5 liradan büyük olduğunu öğretmek ve bunu yaşamak olduğunu ve ‌İmam hatipli olmanın, umut besleyerek karanlıkları aydınlatmak olduğundan bahsetti.

Göktekin son olarak; “Tarih boyunca Hak ile Batılın mücadele halinde olduğunu, ilk insan Adem (as) zamanında Yüce Mevla’nın “İnsanlar arasından Hz. Adem ile eşi Havva ve oğlu Habil’i “Hayırlı Topluluk” olarak seçtiğini, bu sürecin bütün peygamberler ile devam ettiğini, son olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav)’in ashabının seçilmiş En Hayırlı Topluluk olduğunu, günümüzde ise insanlar arasında seçilmiş en hayırlı topluluk olma vasfını imam hatiplilerin taşıdığını, Müslüman İmam Hatipli gençlerin bu gerçeğin farkında olarak kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini” anlattı.

Okul Meslek Dersi öğretmeni Enver Akün tarafından İHL kuruluşundan bugüne kadar emeği geçenlere ve ahirete göç edenlere dua edildi.

Konferansın sonunda katılımcı gençlerin sorularını da yanıtlayan Göktekin’e program sonunda Espiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karakayalı tarafından plaket takdim edildi.

Okulda bu tür kültürel ve sosyal etkinliklerin devam edeceğini belirten Şehit Murat Şahin Anadolu Proje İmam Hatip Lisesi Müdürü Şeref Başoğlu, konferansa katılan misafirlere teşekkür etti.

Espiye Şehit Murat Şahin Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda düzenlenen konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karakayalı, Şube Müdürü Adnan Yazıcı, Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, İmam Hatip Lisesi Müdürü Şeref Başoğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

(FİKRET BIYIK)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.