Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 13°C
Çar 11°C
Per 10°C

GESOB: Taşınmasına karşıyız!

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanvekili Ercan Ayhan, Giresun Üniversitesi yönetimine Merkez Gazipaşa Yerleşkesi’ndeki bazı bölümlerin Bulancak ilçesine taşınmasıyla ilgili çağrıda bulundu.

GESOB: Taşınmasına karşıyız!
Ocak 4, 2023 8:07 am
116

Taşınma kararına karşı olduklarının altını çizen Ayhan, “Gelin bu yanlıştan dönün. Uygulamadan vazgeçin. Kent, esnaf ve insanımızın menfaati ön planda tutulmalı, bunlar göz ardı edilmemelidir” dedi.

“KİME SORDUNUZ?”

“Taşınma kararı alınırken yüksekokulda görevli akademik ve idari personeller, öğrencilerin, Debboy esnafı ve kent halkının fikri alınmışmıdır?” diye soran Ayhan  “Giresun merkez bu kadar sahipsiz bırakılmamalı” açıklamasında bulundu.  Yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun kent için simge bir kurum olduğunu ve Debboy mevkii ile de özdeşleşen bir okul haline geldiğini belirten Ayhan, “Üniversite rektörlüğünce yürütülen bu çalışmayla okulun ve öğrencilerin Bulancak ilçesine taşınmak istenmesine karşı olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TAŞINIRDA KENT EKONOMİSİNE DARBE VURULUR”

Ayhan, kentlerin, bölgelerin belli dengeleri var olduğuna vurgu yaparak,  “Bunların başında da sosyal, ekonomik hususlar gelmektedir. Teknik Bilimler Yüksekokulu’nun taşınması bu unsurların yara almasına sebep olacaktır. Yüksekokulda eğitim gören öğrencilerimizin de başka bir yere taşınması Debboy başta olmak üzere kent ekonomisine ciddi darbe vuracağı aşikârdır” dedi.

GESOB Başkanvekili Ayhan şunları söyledi;

“Türkiye’nin son dönemlerdeki ekonomik durumunu dikkate aldığımızda zor günler geçiren esnafımız, bu taşınma girişiminin gerçekleşmesi halinde daha da zor durumda karşı karşıya kalacaktır. Bir de bunun öğrenciler açısından da taşınma olumsuzlukları beraberinde getirecektir. Kent merkezinde yaşayan öğrencilerimizin Bulancak ilçesinde konut sorunuyla karşı karşıya kalacaktır. Bulancak’ta yurt veya kiralık konut aramak durumunda kalacaklar, kendileri ekstra ekonomik külfetle karşı karşıya kalacakladır. Giresun’dan, Bulancak’a gitmek isteyecek öğrencilerin ceplerinden ciddi yol parası çıkacak. Giresun’a yüksek öğretim için gelen öğrencilerimizin ekonomik durumları da ortadadır”

YİNE ÜNİVERSİTE REKTÖRLÜĞÜNE SORMAK İSTİYORUZ?

“Taşınma kararı alınırken yüksekokulda görevli akademik ve idari personellerin, öğrencilerin, Debboy esnafı ve kent halkının fikri alınmışmıdır? Diye soran Ayhan şunları kaydetti;

“Bu yönde bir araştırma yapılmışmıdır? Taşınma kararı alınırken, herkesin oluru alınmışmıdır? Hem fikir olunan bir araştırma varmıdır? Tüm bu sonuçlardan anlaşılacağı gibi Teknik Bilimler Yüksekokulumuzun Bulancak ilçesine taşınmak istenmesi hem kentimiz, hem esnafımız, hem de öğrencilerimizin menfaatine olmadığına inanıyoruz. Biz esnaf teşkilatı olarak kısır çekişmeler yerine gerçeklerle yüzleşmek zorundayız, Giresun merkezdeki Okulları ilçelere, ilçelerdeki Okulları merkeze taşımak bu kadar basit olmamalıdır. Giresun üniversitesi 51 basamak gerilemiş öğrençi sayısı düşmüştür. Rektörlüğümüz İstanbul’dan Adana’dan İzmir’den Eskişehir’den ülkenin neresinden ve hatta yurt dışından nasıl öğrençigetiririz diye çalışmalar yapmalıdır.İlçelerimize dışarıdan daha fazla öğrençi getirerek hizmet edilsin bizde Üniversitemizi başımızda gezdirelim, bizim kimseyle kişisel bir sorunumuz yok, derdimiz şehrimize hizmet, vakti geldiğinde herkesi en ağır şekilde eleştireceğiz aksi takdirde başarıyı yakalayamayız. Giresun üniversitesini, kendi malı olmayan yıllardır atıl vaziyette tuttuğu kullanamadığı binanın peşine düşmektense asli görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Okul taşındığında Giresun merkeze yerleşen öğrencilerin, Bulancak veya diğer ilçelere zorunlu olarak taşınmasından doğacak olan hukuki haklarını da Rektörlüğümüz göz ardı etmemelidir.  Buradan bir kez daha üniversite rektörlüğüne seslenmek istiyoruz. Gelin bu yanlıştan dönün! Uygulamadan vazgeçin! Kent, esnaf ve insanımızın menfaati ön planda tutulmalı, bunlar göz ardı edilmemelidir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.