Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 13°C
Çar 11°C
Per 10°C

Giresun’da ‘Matematik Seferberliği’ tam destek

Giresun’da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Matematik Seferberliği’ faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

Giresun’da ‘Matematik Seferberliği’ tam destek
Ocak 4, 2023 8:17 am
92

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde üniversiteden akademisyenler ve öğretim üyeleri, ilimiz Scientix elçisi ve Edusimsteam mentörü Giresun koordinatörü ve diğer kurumlar ile iş birliği içerisinde öğretmenlere çeşitli atölye çalışmaları düzenlendi. Atölye çalışmaları ve aldıkları eğitimler sonrası öğretmenler, okul çalışmalarını ve öğrencileriyle derslerde yaptıkları etkinlikleri çeşitlendirme imkânı buldu. Giresun Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Funda Aydın Güç tarafından ‘Matematiksel Modelleme’ ve Giresun Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mihriban Hacısalihoğlu Karadeniz tarafından ‘Oyunlarla Matematik’ konulu eğitimler verildi. Matematik Seferberliği faaliyetleri ile üniversite iş birliğiyle toplamda 60 öğretmene eğitim verildi. Buna ek olarak derslerde yapılan etkinlikleri Matematik derslerine dahil etmek ve Matematiği, yapılan diğer STEM çalışmalarında da kullanabilmeyi etkin hale getirmek amacıyla Scientix Giresun elçisi – Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Evren Uygun ve Edusimsteam mentörü Giresun Koordinatörü – Giresun Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Derya Erdemir Yılmaz tarafından toplamda 80 öğretmene eğitim verildi. Bu çalışmalarla farklı kademelerde görev yapan öğretmenler derslerine STEM çalışmalarına yer vererek Matematiği farklı alanlara dahil etmeleri sağlandı.

Bunun yanında, okullarımız, ”Matematik Seferberliği” kapsamında Avrupa Kodlama Haftası faaliyetlerinde ”Matematik” teması ile kodlama çalışmaları yapıldı. Bu çerçevede, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı ”Giresun Matematikle Kodluyor!” faaliyeti kapsamında öğrencilerimiz öğretmenlerinin rehberliğinde matematiği kapsayan kodlama etkinlikleri gerçekleştirildi. Yine bu kapsamda, Alucra İlçesinde bulunan Halis Akmen Çok Programlı Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Nazan Çeküç, Fen Bilimleri Öğretmeni Ramazan Gürsoy ve Bilişim Öğretmeni Coşkun Kılıç tarafından öğrencilere, farklı kodlama çalışmaları ve eğitimler verilerek, öğrencilerin dijital okuryazarlık becerisinin geliştirmesine katkı sağlandı.  Merkez İlçedeki Duroğlu Şehit Zafer Konak Ortaokulu Matematik Öğretmeni Hasan Ok rehberliğinde öğrenciler matematikle kodlama çalışmaları gerçekleştirdi, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri, okulun bilişim öğretmeni Ayşegül Kaptanoğlu rehberliğinde matematik temalı kodlama çalışmaları yapıldı.  Giresun Bilim ve Sanat Merkezi Dijital Tasarım Atölyesi öğrencileri öğretmenleri Anıl Birgül ile KoduGameLab aracı ile matematik temalı çeşitli oyunlar geliştirdi. Öğrenciler özgün çalışmalarını yaparak matematik temalı oyunlar hazırladı. Bu kapsamda toplamda yaklaşık 100 öğrenci matematik seferberliği kapsamında kodlama etkinliklerine katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.