Dolar 18,8864
Euro 20,0325
Altın 1.103,81
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C

Giresun’un 3. bilgi evi açıldı

Giresun Belediyesi Aksu ve Çıtlakkale Bilgi Evleri’nin ardından Kumyalı Bilgi Evi’nin açılışını da gerçekleştirdi.

Giresun’un 3. bilgi evi açıldı
Kasım 28, 2022 6:55 am
134

Fatih Caddesi’nde bulunan eski Kültür Evi’nin Bilgi Evi’ne dönüştürülmesinin ardından, görkemli bir açılış töreni düzenlendi.

Açılış töreninde; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın ve Sabri Öztürk, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Sert ve Sedef Yaşar ile Giresun Vali Yardımcısı Muhammet Çiftçi birer selamlama konuşması yaparken, açılışa AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, MHP İl Başkanı Ertuğrul Gazi Konal, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri de katıldı.

Dua yapılması ve açılış kurdelasının kesilmesinin ardından toplu halde Bilgi Evi gezildi.

200 m2 alandan oluşan Kumyalı Bilgi Evi’nde 1 kütüphane, 4 derslik, 6 bilgisayarlı Bilişim Sınıfı ile 20 atölyenin yanı sıra gezi ve turnuva etkinlikleri de yer alıyor.

Gençlerin kültürel alanda, sanatta, sporda kendilerini geliştirebilecekleri bir yaşam alanları olan Bilgi Evleri sayısının şehrimizde daha da artırılması hedefleniyor.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu : “Göreve geldiğimiz günden bu yana çok önem verdiğimiz Bilgi Evlerimizin ilkini Aksu’da, ikincisini Çıtlakkale’de açmıştık. Bugün burada yine şehrin merkezinde hamdolsun Kumyalı Bilgi Evimizin açılışını yapmak için bir aradayız.” diyerek şunları kaydetti:

“Bilgi Evlerimiz ana sınıfından lise sona kadar olan çocuklarımızın okullarındaki eğitimlerinden arta kalan vakitlerinde nitelikli vakit geçirebilecekleri çok değerli alanlar. Çocuklarımızın internete, sosyal medyaya bağlı bir hayattan öte buradaki faaliyetlerimiz ile kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, yeteneklerine yetenekler kazandırarak kendilerine yeni ufuklar açacaklarına inanıyorum. Bizler yerel yönetimlerin idarecileri olarak çocuklarımıza ve gençlerimize sosyal alanlar oluşturmak için hiç durmadan çalışıyoruz. Tarihi dokusuyla bizi kendine hayran bırakan bu güzel binamızı en kıymetli hazinemiz olan gençlerimiz ve çocuklarımıza armağan ediyoruz.

Bilgi Evlerimiz de her evladımızın; öğretmenlerinin şefkatli yaklaşımı ile ailelerimizin güven duyarak çocuklarını gönderebilecekleri bir eğitim alanı oluşturduk. Öğrencilerimize kitap okuyabilecekleri bir alan sağlarken aynı zamanda birçok farklı sosyal aktiviteyi de gerçekleştirebilmelerini, yeni ilgi alanları, deneyim ve becerileri kazanabilmelerine destek olacağına inanıyorum. Gitar, bağlama, keman, piyano, kemençe, perküsyon, el sanatları, resim, akıl ve zeka, drama, halk oyunları, robotik kodlama ve seramik eğitimlerini kendi eğitmenlerimiz ve halk eğitim merkezinden aldığımız eğitim desteği ile hizmete sunuyoruz. Kumyalı Bilgi Evimiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.