Dolar 18,8762
Euro 19,9378
Altın 1.100,82
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

GİSİAD ve ORDUSİAD ortak hareket edecek

Giresun ve Ordu iş dünyasından ortak çağrı; “İki ilin kalkınıp, gelişe bilmesi için ortak hareket etmeliyiz.” Ordu ve Giresun Sanayici ve İş İnsanları Derneği üyeleri kaynaşma yemeğinde bir araya geldi. ORDUSİAD’ın ev sahipliğine gerçekleştirilen yemekte konuşan GİSİAD Başkanı Aykut Gezmiş, iki ilin ekonomik ve sosyal kalkınması adına “birliktelik” vurgusu yaptı.

GİSİAD ve ORDUSİAD ortak hareket edecek
Aralık 24, 2022 5:38 am
135

Giresun ve Ordu illerinde iş hayatının istenildiği gibi ilerlemediğine dikkat çeken Gezmiş,  “Giresun ve Ordu karşılamasını güzel oynuyoruz ama, omuz omuza iş yapamıyoruz. Hep karşı karşıya kalıyoruz. İstanbul nüfusuna baktığımız zaman en çok göç veren iller Giresun, Ordu, Kastamonu, Trabzon ve Sivas. Giresun’un 2 milyon nüfus var ama 450 bini şehirde yaşıyor. 1.5 milyonu İstanbul başta olmak üzere başka illerde yaşıyor. Giresun’da ve Karadeniz’de iş hayatı çok zor. Büyük sermayeli işlere uzağız. Aslında Giresun, Ordu omuz omuza verse, yatırımcılar bir araya gelse büyük işler başarabiliriz. Fındık ortak ürünümüz. Sektörel anlamında FİSKOBİRLİK ve Sağra var onlarda kör, topal işliyor. Bir çikolata markası yaratamayan Karadeniz söz konusu. Aslında turizmimiz, fındığımız, güvenir iller olmamız ve eğirimde büyüme potansiyelimiz var. Ama bunları uluslararası standartlara taşıyamıyoruz maalesef. Biz Ordu ve Giresun’u hiçbir zaman ayrı görmüyoruz. Ortak noktalarımız aynı. Bu ortak noktalarımızı artık güce çevirmeliyiz. İki güvenli il, turizm, sanayi ve eğitimde gelişebilir. Yeter ki buna inan tabanı oluşturalım” dedi.

ORDUSİAD Kadir Engin’inde GİSİAD Başkanı Gezmiş’in açıklamalarını destekleyerek, İki ilin kalkınıp, gelişe bilmesi için ortak hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.