Dolar 18,8870
Euro 20,0511
Altın 1.113,33
BİST 5.279,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Karadeniz bölgesinde tek!

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Muhammet Bulut, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Berkan Şahin, Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan Pediatrik Rehabilitasyon ünitesinin resmi açılışını yaparak, serebral palsili çocuklarla buluştu.

Karadeniz bölgesinde tek!
Ekim 10, 2022 7:29 am | Son Güncellenme: Ekim 10, 2022 7:37 am
168

Sonrasında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Kasap ile serebral palsiyi ve ünitesinde hangi fizik tedavi uygulamalarının yapıldığı hakkında bilgi verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Kasap, Serebral palsi, gebelikte veya doğumdan sonraki ilk birkaç yılda bebeğin beyninde gelişen bir hasar sonucu ortaya çıktığını belirterek, Bu hasara bağlı olarak çocuklarda hareket ve duruş bozuklukları, nöbetler, duyu, algı, iletişim ve davranış bozuklukları görülebilmektedir. Bu nedenle birden çok branş ile ortaklaşa takip gerektiren bir hastalıktır. İlerleyici bir hastalık olmamasına rağmen hasarın kalıcı olması nedeniyle tedavisi ömür boyu devam etmektedir. Hastalığın erken tanınması ve rehabilitasyon uygulamalarına erken başlanması, fonksiyonel kaybın minimal düzeyde tutulması açısından çok önemlidir. Biz çocuk hastanemizde pediatrik branşlar, ortopedi, çocuk ve ergen psikiyatrisi ile iş birliği içerisinde bu hastalığı kapsamlı olarak takip etmekteyiz. Yalnızca çocuk hastaları kabul ettiğimiz pediatrik rehabilitasyon ünitemizde fizyoterapistlerimiz Ebru Yavuzer, Pınar Akyol, Ayşe Taşkıran ve konuşma terapistimiz Emine Bahar ile rehabilitasyon programlarımızı yürütüyoruz. Tedavide; fizik tedavi ve egzersiz uygulamalarından, yardımcı cihazlardan, spastisiteye (aşırı kas kasılmalarına) yönelik ilaç tedavileri ve kas içi toksin uygulamalarından faydalanıyoruz. Uygun çocuklarımızda botulinum toksin (botox) uygulamalarını, anestezi ekibimizin de desteği ile, genel veya lokal anestezi altında uyguluyoruz. Serebral palsili çocuklarımızın engelliliklerini en aza indirmek, sosyal yaşama katılımlarını arttırmak, ufak müdahalelerle hayat kalitelerini iyileştirmek en büyük amacımız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.