Dolar 18,8830
Euro 19,9965
Altın 1.111,99
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Projeden bakanın haberi yok mu? 

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, TBMM Genel Kurulunda söz alarak yaptığı konuşmada Tirebolu-Torul Duble Yol Projesini hatırlattı. 

Projeden bakanın haberi yok mu? 
Ekim 14, 2022 7:29 am | Son Güncellenme: Ekim 14, 2022 7:30 am
161

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Sayın Bakana bu projenin akıbetini sorduğumuzda ya haberi yok ya da görmezden bilmezden gelmek istiyor. 8 yıldır bekleyen projenin akıbetine yanıt vermeyip mevcut bölünmüş yolun bakımları 7/24 düzenli yapılıyor diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na tepki gösterdi.

Tığlı’nın soru önergesine yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tirebolu-Doğankent Devlet Yolu ve Doğankent-Kürtün-Torul Devlet Yolu güzergahlarında yol kontrolleri ve rutin bakım çalışmaları 7/24 çalışma esasına göre düzenli olarak yapılmaktadır demişti.

Bu kadarını yapmayacak mısınız diyeceğim ama maalesef bu kadarını da yapmadınız diye sözlerine devam eden Tığlı, bakımını, kontrollerini 7/24 düzenli yapıyoruz dediğiniz yolda 22 Ağustos 2020’de menfez çöktü bir operatör, 5 asker şehit oldu” dedi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı “Sayın Bakan’a Erzincan-Gümüşhane-Torul Tirebolu konvansiyonel demiryolu projesinden neden vaz geçtiniz? Hadi vazgeçtiniz onun yerine yapılacak hızlı tren hattı projesi güzergahında neden Giresun yer almıyor diye sorduğumda, Bakan Erzincan – Gümüşhane – Trabzon ve Erzurum (Aşkale) – Rize (İyidere) Hızlı Demiryolu Projesinin etüt proje çalışmaları devam ediyor diye yanıt vermişti. İşte AKP’nin Giresun’a hizmet anlayışı. Hadi hizmet göremedik bari alay eder gibi sözler sarf etmeyin” çıkışını yaptı.

CHP’li Necati Tığlı’nın TBMM Genel Kurulunda ki konuşması şöyle: ”Tirebolu – Torul Bölünmüş Yol Projesi’nin yapıldığı duyurulduktan bu yana neredeyse sekiz yıl oluyor. Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanının projeyi tekrar hatırlamasını bekliyoruz. Yüzde 30’u Tünel, Köprü ve Viyadük olacak bu bağlantı ile iç bölgelere ulaşım süresi ve mesafe kısalacaktır.

Fakat Sayın Bakana bu projenin akıbetini sorduğumuzda ya haberi yok ya da görmezden bilmezden gelmek istiyor olacak ki; hizmet veriyor bakım ve kontrolleri düzenli olarak yapılıyor diyebiliyor. Bizim bahsettiğimiz sorduğumuz bu mu sayın bakan? Kaldı ki Karayolları ağındaki mevcut yolun bakımını yapıyoruz demek iş midir? Bu kadarını yapmayacak mısınız diyeceğim fakat maalesef bu kadarını da yapmadınız. Bakımını, kontrollerini 7/24 düzenli yapıyoruz dediğiniz yolda 22 Ağustos 2020’de menfez çöktü bir operatör 5 asker şehit oldu”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.