Dolar 18,8808
Euro 20,0003
Altın 1.101,39
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C
Cts 12°C

Millet Bahçesi ihalesine bir tepkide Saadet’ten

Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi’nden Millet Bahçesi ihalesine tepki.

Millet Bahçesi ihalesine bir tepkide Saadet’ten
Kasım 14, 2022 8:03 am
153

Saadet Partisi Giresun İl Başkanı Abdulkadir Bektaş Millet Bahçesi’nin 3.5 kat fazla bedelle yeniden ihale edildiğini kaydetti.

Saadet Partisi İl Başkanı Bektaş, “Bu yer için, fındık ile alakalı bir proje üretilip, yatırım yapılmış olsaydı daha verimli olurdu. Ama AKP iktidarının yatırımları hep toplumu fakirleştiren cinsten” açıklamasında bulundu.

Saadet Partisi İl Başkanı Bektaş açıklamasında şunları kaydetti; “eski stadyumun yıkılarak yerine millet bahçesi yapma projesinde 1. İhale bedeli 28 milyon TL’ idi. İhaleyi alan firma bir süre projeyi sürdürdükten sonra işi bıraktı. Şimdi 2. Kez ihaleye çıkılıyor ve ihale bedeli 100 milyon TL civarında. 3,5 kat fazla bir fark ile proje yeniden yapılacak. Giresun arazi şartları açısından diğer illere kıyasla bayağı bir engebelli. Yatırım yapmaya elverişli kamu arazilerinin Giresun sanayisini geliştirmek için yatırımcılara açılması gerekiyor.”

CHP Merkez İlçe Başkanı Bektaş ise şu ifadelere yer verdi;

“13 Ekim 2022 tarihinde yapılan ihalenin 99.9 milyon lira bedelle ihale edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bir yıl içinde ortaya çıkan rakam farkı 70 milyon lira bu şehrin çok önemli ihtiyaçlarını karşılayacak bir meblağdır. Bu farktaki meblağ için bugün belediye ve özel idare mülklerini satmakta, yeşil alanları konut alanına feda etmektedir. Daha önce defalarca uyarmamıza rağmen reklamını peşin yapıp sonucunu umursamayanların, milletin bahçesinden yandaş doyuranların, bu ihalenin siyasal rantı ve reklamını yapanların, malı götürenlere değil, bize laf yetiştirmeye çalışanların aradan geçen bir yıllık süre içerisinde 3,5 kat fazla bedelle yapılan bu ihaleden tek kelime ile utanmaları gerekmektedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.