Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C

Oli, öğrencilere olimpiyat ruhunu ve spor kültürünü anlattı

Giresun’da, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) yürütülen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesinin maskotu “Oli” öğrencilere bir araya gelerek spor kültürü ve ahlakı, olimpiyat oyunları ve felsefesini anlattı.

Oli, öğrencilere olimpiyat ruhunu ve spor kültürünü anlattı
Ocak 12, 2023 8:05 am
96

Giresun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temsilcileri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Heves Bozbağ ile Merkez İlçedeki ilkokul ve ortaokullarımızdan öğretmen ve öğrencilerimiz yer aldı. Öğrencilerin merak ve ilgiyle takip ettikleri etkinlikte interaktif sunumlar gerçekleştirilirken,  Proje Sunucusu Sibel Yazgan Tel ve projenin maskotu “Oli” tarafından öğrencilere spor kültürü ve ahlak, olimpiyat oyunları ve felsefesi, Fair Play, sağlıklı beslenme, çevre duyarlılığı gibi birçok konuda film ve animasyonlar ve renkli görseller eşliğinde değerli bilgi ve paylaşımlarda bulunuldu. Maskot Oli ve öğrencilerimiz ödüllü küçük yarışmalarla neşeli ve eğlenceli zaman geçirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, bu tür faaliyetlerin çocuklarımızın spora ilgisinin atması, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlaması, olimpiyat felsefesi ve ruhuyla geleceğin milli ve olimpik sporcularının yeşermesine zemin hazırlaması bakımından önemine vurgu yaptı. Tosunoğlu, bu vesileyle Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) temsilci ve görevlileri ile etkinliğin organizasyonunda emeği ve katkısı olan herekse teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesinin maskotu “Oli”, İlimizde 10-13 Ocak 2023 tarihleri arasında düzenlenen programlarda, ilkokul 4. sınıf ve ortaokul 5. sınıfta öğrenim gören 2.000 öğrencilerimizle bir araya gelmeye, sporun ruhunu, olimpiyat felsefesini anlatmaya devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.