Dolar 18,8849
Euro 20,1492
Altın 1.115,17
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Şenlikoğlu’ndan Gaziler mesajı

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Atatürk’ün Giresun’a gelişi ve Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şenlikoğlu’ndan Gaziler mesajı
Eylül 19, 2022 8:49 am
199

Başkan Şenlikoğlu mesajında: “19 Eylül 1921, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanının verildiği tarihi bir gündür. Bu nedenle 19 Eylül tarihi Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Ayrıca, 98 yıl önce 19 Eylül 1924’te Atatürk’ü gönüllü alayların şehri Giresun’da, ağırladığımız günün de yıl dönümü. Aynı heyecan ve coşkuyu bugünde aynı şekilde kalpten yaşıyoruz” diyerek şöyle devam etti:

”19 Eylül’ün yurdumuzun her yerinde Gaziler Günü olarak kutlanması, gönlümüzde yerleri her zaman farklı olan kahraman şehitlerimize, cesaret timsali gazilerimize karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı vermiştir. Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve müstakil yaşamasını sağlamıştır. Bu nedenle gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve ulusal birliğimizin simgeleridir. Bizler ülkemizin kurtuluşunda, bağımsızlık olgusunu ön plana alarak, kahramanca canlarını feda eden, bir neslin evlatlarıyız. Gazilerimiz bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün ve milletimizin şeref madalyalarıdır. Giresun Belediye Başkanı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Osman Ağamızın, Hüseyin Avni Alpaslan’ın, 42’nci, 47’nci gönüllü alayların milli mücadele kahramanlarının ve bu cennet vatan uğruna şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktığı bu vatana, bu ulvi esere sahip çıkacağımızı, herkesin bilmesini istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazilerimizin 19 Eylül ‘Gaziler Günü’nü kutluyor, bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.