Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C

STK’lar Enver Yücel ile buluştu

Giresun’a katkılarından dolayı ödüllendirildi

STK’lar Enver Yücel ile buluştu
Ocak 14, 2023 6:03 am
156

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği öncülüğünde, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’e Giresun sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ödülü takdim edildi. Eski Devlet Bakanı Burhan Kara, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye başkanları ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan GESOB Başkanı Ali Kara, Enver Yücel’in iş yoğunluğunun arasında özünden ve Giresun’dan hiç kopmadığını ifade ederek, “Siyaset üzeri olan yaşam sevinci ile, genç kuşakların ufkunu açarak onları geleceğe hazırlayan Enver Yücel ile ülkemiz ve Giresun’umuz adına şükranlarımızı sunuyoruz ve onunla aynı toprakta yaşamaktan gurur duyuyoruz” dedi.

GESOB Başkanı Kara, “Bir yandan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO ile kurduğu yakın diyalogla Piraziz İlçemiz köylerinde yöresel tarım ve kooperatifleşme alanında önemli katkılar sağlamış, bölgede hayvancılığı modern usule teşvik için 600 küçükbaş 50 büyük baş hayvan ve modern ahır projesi ile önemli katkı sağlamıştır. Diğer yandan bölgemizin kalkınmasında lokomotif görev yapacak olan turizm teşvik için Kulakkaya Zifin Oteli alıp modern bir hale getirmiş oraya Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ile birçok Bakan ve Bürokratların katıldığı toplantılarla adeta Kulakkaya’yı küçük bir DAVOS yapmıştır. Yakın yüzyılda eğitime damga vuran Giresun’un yiğit evladı,Giresun’un medarı iftiharı,ömrü eğitime adanmış bir hayat,Giresun’da doğan dünyaya meşale olan bir nefer,Giresunlunun Giresun Spordan sonraki en büyük markası ve destekcisi,Türkiye ve dünyada gönüllere dokunan güzel yürekli eğitimci,Türkiye’de Giresun denilince akla gelen fındık ve Enver Yücel’dir.O doğduğu topraklardan hiçbir zaman kopmadı.Giresun’da olmadığı zamanlarda dahi Giresun’u bulunduğu yerde yaşadı.Kapılarını bütün Giresunlulara açtı, tüm Giresunluların ortak paydası olarak.Bütün hemşehrililerinin iyi ve kötü günde yanında oldu.O, bu şehre yatırımlarıyla sahip çıkarak taş üstüne taş, gönül üstüne gönül tesis etmeye çalışıyor. Dünyanın yeniden tesisinin eğitimden geçtiğinin bilincinde olan Enver Yücel Bey, ülkemizde en güzide eğitim kurumlarıyla üniversitede binlerce öğrencinin ufkunu açıyor, geleceğini aydınlatıyor. Vatanseverlik lafla değil icraatlarladır. Bu güzel vatanın her köşesindeki eğitim kurumlarıyla vatanseverliğinin gereğini yapıyor ve örnek oluyor” diye konuştu.

“İNSANLIĞA FAYDALI OLALIM”

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise, dünya ve ülke çapındaki eğitim alanındaki başarı hikayesinden bahsederek, ülke ve Giresun olarak daha çok gideceğimiz yolumuz var. Daha çok yol kat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Asıl amacımız insanımız mutlu olsun. İnsanımız refah içerisinde olsun. Geleceğimiz olan gençlerimize, çocuklarımıza iyi bir ülke bırakalım. İnsanlığa faydalı olalım. Her şey değişirken bizimde değişmemiz lazım, bizim de yol kat etmemiz lazım” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.