Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 14°C
Sal 10°C
Çar 9°C

Tığlı’dan üniversite kararına tepki

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, üniversitelerin yaza kadar tatil edilmesi kararına tepki gösterdi.

Tığlı’dan üniversite kararına tepki
Şubat 22, 2023 7:38 am
21

Merkez üssü Kahramanmaraş olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da büyük yıkıma yol açan depremde on binlerce insanımız hayatını kaybetmişti. Depremin her anında yanlış kararlar alan iktidar Tüm ülke de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının tamamının depremzedelere tahsis edileceğini ve üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini açıklamıştı.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’da üniversitelerin yaza kadar tatil edilmesi ve uzaktan eğitim ile devam edilmesi kararına tepki gösterdi.

GENÇLERİMİZE ZARAR VERMEKTEN VAZGEÇİN

Tığlı, “KYK yurtlarına depremzedeleri yerleştirmek için üniversitelerin kapanması ve uzaktan eğitime geçilmesi doğru bir karar değildir. Öğrencilerin 2 senesi zaten daha önce pandemi sürecinde gitmişti. Şimdi bir de böyle gittiği takdirde, bu çocuklar nasıl bir eğitim alacaklar, nasıl mezun olacaklar ve nasıl bir gelecek inşa edecekler. Bu kararın gençlerimize zarar verilmekten başka bir hayrı olmayacaktır” dedi.

10 ili kapsayan deprem bölgesinde 280 binden biraz fazla üniversite öğrencisi var. Bu iller için geçici bir süre planlama yapılabilir. Ancak; KYK yurtlarına depremzede yurttaşlarımızı yerleştirmek ve bu nedenle bilim yuvaları olan üniversiteleri tatil etmek, bu iktidarın deprem sonrası yaptığı yanlışlardan birisidir diye sözlerine devam eden CHP’li Tığlı, “oysa! Türkiye büyük bir devlettir. Depremde yakınlarını, evlerini ve mallarını kaybeden yurttaşlarımızı; KYK yurtları yerine boş evlere, misafirhanelere, otellere yerleştirmek pekâlâ mümkündür. Devletin de bu boş evlere, misafirhanelere, otellere kira ödeyecek gücü vardır. Ama maalesef iktidar bunu beceremiyor” çıkışını yaptı.

YURTLARDAN DEPREMZEDE ÖĞRENCİ ÇIKARTIP YERİNE DEPREMZEDE AİLE YERLEŞTİRMEK AKIL TUTULMASIDIR

CHP’li Tığlı, “İstanbul’da Ankara’da İzmir’de ve daha birçok ilimizde KYK yurtlarından çıkartılan evleri depremde yıkılmış yüzlerce depremzede öğrenci bulunmaktadır. Bu nasıl bir uygulamadır ki KYK yurtlarından depremzede öğrenci çıkarılıp yerine depremzede aile yerleştiriliyor. Bu tam bir akıl tutulmasıdır. Üstelik yurttan çıkarılan öğrencinin cebinde evine gidecek parası var mı yok mu? Evine gidene kadar yatacak her hangi bir yeri var mı yok mu? İktidar bunu ne araştırıyor ne de peşine düşüyor” çıkışını yaptı.

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM MART AYIYLA BİRLİKTE BAŞLAMALIDIR

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, acımız çok büyük olsa da üniversitelerin uzunca bir süre kapatılması yanlıştır. Buradan iktidar temsilcilerine bu yanlış karardan dönmelerini ve en kısa sürede hatta Mart ayıyla birlikte üniversitelerin yüz yüze eğitime başlaması gerektiğini” ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.