Dolar 18,8836
Euro 20,0492
Altın 1.116,96
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Türkmen: Hastanelerde iş yükü yeniden arttı

Hak-İş Konfederasyonu Giresun İl Başkanı Öz Sağlık İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Hamza Türkmen, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ve sürekli tırmanış gösteren Covid 19 vakalarındaki yeni artışın hastanelerde getirdiği iş yükü nedeniyle, bu kurumlarda görev yapan sağlık işçilerini de yeniden büyük bir yoğunluğun içine soktuğunu söyledi.

Türkmen: Hastanelerde iş yükü yeniden arttı
Ağustos 6, 2022 6:29 am
180

Yazılı bir açıklamada bulunan Türkmen, “Hastanelerde temizlik, yemek, acil hizmetler, güvenlik, veri girişi vb. görevlerde hizmet veren sağlık işçileri, 2020 yılı Mart ayından itibaren ilan edilen pandemi dönemi ile ilgili olarak kısa süreli yaşanan rahatlamanın ardından vaka artışlarının yeniden ve hızlı bir şekilde tırmanışa geçmesinden oldukça endişeliler” ifadelerine yer verdi.

Hamza Türkmen, sonbaharda beklenen vaka artışının yaz aylarına gerilemesinden ve artış oranının hızlı bir ivme ile devam etmesinden endişe duyduklarını belirtirken, “Kabus dolu günlere geri dönmemek için yetkililerden geç kalınmadan tedbir alınmasını, halkımızdan da sağduyulu hareket etmelerini bekliyoruz” dedi.

Türkmen açıklamasını şöyle sürdürdü; “Sağlık Bakanlığı’nın haftalık olarak açıkladığı Covid 19 vaka sayılarındaki hızlı tırmanış biz sağlık işçilerini endişeli bir bekleyişe sevk etti. Türkiye geneli hastanelerde görev yapan sağlık işçileri ve üyelerimizden almış olduğumuz geri bildirimler, yeterli tedbir alınmaması halinde kabus dolu günlerin yakın olduğunu göstermektedir. Yeniden açılan Covid servisleri ve yoğun bakımlarda hasta oranının artması tüm sağlık çalışanlarını olduğu gibi sağlık işçilerini de endişelendirmektedir.

2 yılı aşkın bir süredir pandemi ile mücadele eden sağlık işçilerimiz, son derece bulaşıcı olan ve sürekli varyant değiştiren salgın karşısında büyük zorluklar yaşamış, bir kısmı hayatını kaybederek görev şehidi olmuştur. Covidli hastanın bakımını, temizliğini, yemeğini üstlenen işçilerimiz, diğer sağlık çalışanlarının yanı sıra hasta ile doğrudan ve ilk teması sağlayanlardır.

Pandeminin bize öğrettikleri ve kendimizi nasıl koruyacağımıza ilişkin tedbirler ortada iken, vaka sayısındaki bu hızlı tırmanış kabus dolu günlere geri dönüşün habercisi olarak ortada durmaktadır.

Sağlık çalışanları olarak halkımıza yönelik sağduyu çağrısını yineliyoruz. Kendi tedbirimizi kendimiz almaz isek, pandeminin en ağır koşullarına geri dönmemiz ve sağlık sistemini kilit haline getirmemiz işten bile değildir.

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililerden, geç olmadan yeni tedbirleri gündeme getirmelerini bekliyoruz.

Sağlık çalışanlarının 2-3 aylık dönemde almış olduğu bir nebzecik nefes yeni bir mücadelenin içine girmeleri için yeterli değildir. Yeni bir yoğunluk için gücümüz kalmadı. Herkesi kendi tedbirini almaya ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.