Dolar 18,8869
Euro 20,0031
Altın 1.103,86
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C
Cts 12°C

Yıldız: Esnafımız gereken cevabı verecektir

25 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşen Bulancak Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi seçimlerinde 18 oyu çizilen Ali Yıldız’ın başlattığı hukuk mücadelesi sona erdi.

Yıldız: Esnafımız gereken cevabı verecektir
Kasım 20, 2022 7:27 am
128

16 aydır süren mahkeme 16 Kasım 2022 Çarşamba günü sonuçlandı. Daha önce Yerel Mahkeme verdiği kararla çizilen oyların seçimi etkilemediğini beyan ederek kazananı Ali Yıldız olarak açıklamıştı. Buna yapılan itirazı da değerlendiren Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi, seçimlere şaibe karıştığını ve seçim maddelerinin iptal edilmesini hükmetmişti. Daha sonra ise Yargıtay’a taşınan bu karar onanarak seçim kararı kesinleşmiş oldu.

25 Temmuz 2021 günü gerçekleşen seçimde seçmenlerin iradesini engellemek isteyenlerin yargı karşısında yaptıkları usulsüzlüğün ortaya çıktığını ifade eden Ali Yıldız, “Listemize oy atan 18 kardeşimizin oyları kabinde çizilerek geçersiz sayılmak istenmiş, yaptığımız itirazlar sonucunda ise yapılan bu ahlaksızlık mahkeme kararıyla ortaya çıkmıştır. Seçmenlerimizin bizlere verdiği oyları daha önceden kabine girip çizerek oylarımızın geçersiz sayılmasına ve göreve başlamamıza engel olanların çirkin yüzleri mahkeme kararıyla ortaya çıkmıştır. Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi verdiği kararda, seçimlerin iptaline karar vermiştir. Girdiğimiz seçimlerde 389 esnafımız listemize oy vermiş ve bu oyların 18’i ise arkadan belli olmayan bir kurşun kalemle çizilmek sureti ile bilinçli bir şekilde karalanmıştır. Oylarımızı karalayarak geçersiz sayılmasına neden olan, 16 aydır kooperatif yönetimine gelmemizi engelleyen şahısları siz değerli esnaflarımıza havale ediyorum. İnanıyorum ki, yenilecek seçimde bütün esnaflarımızın desteğiyle bu işin üstesinden geleceğiz. En kısa sürede mahkeme tarafından yapılacak kesinleşme kararı ile açıklanacak tarihte aynı listemizle yola devam ediyoruz. Yönetime geldiğimizde bütün esnaflarımıza kooperatifimizin tüm imkanlarını seferber ederek elimizden gelenin fazlasını yapacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi. Şubat ayında yapılan Esnaf Odası seçimlerini de farkla kazandıklarını hatırlatan Yıldız, “Esnaflarımız bunu yapanlara oda seçimlerinde cevabını zaten verdiler. Yenilecek seçimlerde de gerekenin yapılacağına inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.