Dolar 18,8870
Euro 20,0511
Altın 1.113,33
BİST 5.279,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Gençler Sevgi Kampı’nda buluştu

“Gençliğe Değer” projesi kapsamında İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğümüz tarafından gençlere yönelik; “Sevgi Kampı” düzenlendi.

Gençler Sevgi Kampı’nda buluştu
Ekim 10, 2022 7:30 am
153

Giresun Merkez Sayca Köyünde düzenlenen gençlik kampına katılan İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Sizler devlet idare edecek kişilersiniz. Yarınlar sizin ellerinizle inşa edilecek. Düşlediğimiz dünyaları sizler inşa edeceksiniz. Yarınların nasıl olacağı bu günkü çalışmamıza bağlıdır. Zaman en büyük ilahi bir nimettir, israf edilmemelidir. Kardeşlerim! İsraf sadece kişiyi değil toplumu tüketir. İsraf, hem milletin hem de milli servetin yok olması demektir. Ekmeğinize, suyunuza sahip olun. Bayatladı diyerek çöpe atılan sadece bir ekmek parçası değil binlerce insanın alınteridir. Buna hiç birimizin hakkı yok. Bir ekmeğin sofranızda yer alması için kaç kişinin alınteri döktüğünü biliyor musunuz? Her fani gibi her nimetin de bir sonu var. Kanaatkâr olmalıyız. Var olanla yaşamayı alışmalıyız. Milyonlarca insanın ekmek bulamadığından ölümle karşı karşıya geldiği dünyada siz; ‘benim dünyam’ diyerek israfa yol açacak davranışlarda bulunamazsınız. Kardeşlerim! Atalarınızın asırlık tecrübelerinden istifade edin. Başarmak için başarmış olanların ayak izlerini takip edin. Eli nasırlaşmış, yüzü gözü buruşmuş atalarınızı atıp tutamazsınız. Onları evlerinizin en kıymetli köşelerinde oturtturup söz ve sohbetlerinden istifade etmelisiniz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.