Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 13°C
Çar 10°C
Per 10°C

Ya geçecek ya geçecek!

Giresun ve Ordu illerinin ulaşım noktasında havaalanından sonra en büyük hayali olan demiryolu projesi 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde en büyük gündem konusu olacak. İki il Demiryolu Projesi’nin bir an önce 2023 yılı yatırım programına alınmasını bekliyor.

Ya geçecek ya geçecek!
Ocak 18, 2023 12:51 am
108

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karlıbel, Samsun’dan Sarp’a kadar düşünülen demiryolu projesinin 2023 yılı içinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yatırım programına mutlak alınması gerektiğini açıklayarak, bölgenin Orta Asya ve Orta Doğu’ya olan mesafesinin ticari açıdan avantaj teşkil ettiğini kaydettiler.  Çakırmelikoğlu ve Karlıbel yaptıkları ortak açıklamada, son dönemde İran ile kurulan ticari diyalogların bölge adına avantaj olduğunu vurguladılar.

“LİMANLAR DEMİRYOLU BAĞLANTILI OLMALIDIR”

Çakırmelikoğlu ve Karlıbel, “Yıllık 500 milyar doları aşan ticari potansiyeli ile İran ve Orta Asya pazarı, ülkemiz ve bölgemizin ekonomik olarak kalkınması için stratejik öneme sahiptir. Fakat, bölgemizde karayolu dışında yeterli bir ulaşım ağı olmayışı İran ve Orta Asya potansiyelinden hedeflenen oranda faydalanamayışımıza neden olmaktadır. Limanlarımız ile bağlantılı bir demiryolu ağının faaliyete geçmesi hem bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek ve bu vesileyle gerek yöre ekonomisine gerekse ülke ekonomisine fayda sunacaktır” dediler.

“YATIRIM PROGRAMINA ALINMASI ÜLKE MENFAATLERİ AÇISINDAN ZARURİDİR”

Çakırmelikoğlu ve Karlıbel, “Bugün Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin yerel ticari potansiyelinin düşük parametrelerdeki görüntüsüne de olumlu katkı sunacak olan demiryolu projesi modern İpekyolu güzergahının da önemli bir geçişini sağlayacaktır. Samsun’dan başlamak kaydıyla Batum’a kadar sürecek Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerini kapsayan demiryolu projesinin 2023 yılı yatırım programında mutlak yer almasını arzulamakta ve ülke menfaatleri açısından ise zaruri görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.